Proprietăţile MINUNE ale păpădiei. Iată ce poate vindeca

2 jpg jpeg

Frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, acizi fenolici şi steroli. În plus, acestea mai au în compoziţie şi flavonoide, săruri de potasiu şi cumarine. Pe de altă parte, sunt o sursă bogată de vitamine: A, B, C, D şi H, dar şi de luteină şi betacaroten. Te scapă de kilogramele în plus Păpădia conţine substanţe care ajută la pierderea în greutate. Aşa că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să bei două căni de ceai, din această plantă, pe zi. Neapărat una dintre ele trebuie să fie consumată imediat după ce te-ai trezit (pe stomacul gol). Ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi Acceastă plantă îmbunătăţeşte funcţiile hepatice şi ajută la vindecarea bolilor de ficat şi a vezicii biliare. Mai trebuie specificat şi faptul că la dizolvarea pietrelor de la rinichi. Specialiştii mai spun despre această plantă că te poate ajuta să scapi de constipaţie. Reglează tensiunea arterială Păpădia are în compoziţie şi foarte mult potasiu. Acesta este şi motivul pentru care această plantă este indicată în reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, această plantă elimină depunerile de grăsime de pe vase şi artere. Decoctul de păpădie este indicat în diabet Decoctul de păpădie se recomandă în afecţiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Iată cum se prepară: în 250 ml de apă se pun două linguri de rădăcină de păpădie uscată. Amestecul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. Apoi, se strecoară. Din acest decoct se beau, în fiecare zi, câte două căni. Infuzia de păpădie previne bolile de rinichi Infuzia de păpădie este excelentă pentru ficat şi rinichi. Iată cum se prepară: se amestecă 2 linguriţe de plantă uscată şi 250 ml apă. După ce a dat în clocot, se lasă la infuzat (vreo 15 minute). La final, se strecoară şi poate fi băut.