Proprietăţile curative ale ceaiului de urzică

1 2 jpg jpeg

O simplă ceaşcă de ceai de urzică este tot ce ai nevoie pentru a-ţi vitaminiza, detoxifia şi mineraliza întreg organismul, mai ales acum când virozele sunt la tot pasul.

Urzica se bucură printre altele de efect diuretic, astringent, pectoral, calmant, tonic, nutritiv, ermetic, anti-reumatic, anti-alergen, decongestionant, expectorant, anti-spasmodic, herpetic, anti-histaminic.

Nu mai este nici un secret pentru nimeni că urzica este cel mai bun tratament pentru a combate mătreaţa şi pentru a revitaliza firul de păr.

Plină de vitamine

1 2 jpg jpeg

Ideală pentru a sprijini buna funcţionare a organismului, în compoziţia sa regăsindu-se aminoacizi într-un număr foarte mare dar şi vitamine, mai ales B2, K, C şi A. De asemenea îţi va oferi o porţie bună de beta-caroten, fier, magneziu şi combate cu succes stările de anemie.

Dacă te confrunţi cu efectul neplăcut al retenţiei de apă, atunci ceaiul de urzică te va ajuta să scapi de această problemă, mai ales atunci când te confrunţi cu sindromul premenstrual.

Tocmai datorită efectului său diuretic, consumul de urzică creşte secreţia de acid uric. Iar magneziul de care se bucură moderează durerea cauzată de fibromialgie.

Mai mult de atât, funzele pot fi folosite pentru a obţine o pastă care se poate aplica directe pe locurile dureroase, mai ales dacă te confrunţi cu afecţiuni precum reumatismul sau artrita.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul urzicii AICI

Indicată pentru a trata alergiile

Efectele sale antihistaminice sunt printre punctele sale forte ce o recomandă pentru a te scăpa de anumite alergii, în plus poate fi folosită cu succes şi ca tonic pentru femei, atât pentru cele tinere cât şi pentru cele aflate la menopauză.

Dacă alegi să o foloseşti ca uz extern, ceaiul de urzică va activa regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea lor mai ales în tratamentele cosmetice, îmbunătăţind considerabil calitatea tenului.

Poţi să aplici o compresă cu ceai de urzică pe o rană şi aceasta va spori procesul de vindecare. Asigură-te înainte că nu eşti alergic la urzică.

Dacă alegi să o consumi intern, în primul rând la contribui la eliminarea toxinelor, la stimularea secreţiei biliare, te va proteja de viermii intestinali, îţi va tonifia organismul şi va ameliora simptomele reumatismului, a bronşitei şi a tusei.

Practic, este o plantă bună la toate, ce nu ar trebui să îţi lipsească din casă.

Cum se prepară infuzia de urzică?

La 200 de mililitri de apă clocotică adaugă o linguriţă de plantă şi lasă la infuzat 5 minute.

Poţi să consumi 2-3 căni pe zi. Pe durata zilelor în care alegi să bei ceai de urzică încearcă să nu consumi alimente procesate, grăsimi nesănătoase sau alcool.