Proprietăţi ale ceaiului de gălbenele

1 2 jpg jpeg

Proprietăţi ale ceaiului de gălbenele: te protejează de stres

După o zi stresantă la serviciu sau când simţi că nervozitatea nu îţi dă pace, oricare ar fi motivul, apelează cu încredere la ceaiul de gălbenele. Îl prepari din două linguriţe de flori, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Laşi să infuzeze 10 minute. Îl bei îndulcit cu miere.

Ceaiul de gălbenele calmează arsurile stomacale

Un remediu excelent împotriva durerilor de stomac şi contra arsurilor stomacale este tot ceaiul de gălbenele. Îl bei după masă, de tre ori pe zi, în cure de câte opt săptămâni.

Această plantă are puternice proprietăţi cicatrizante. Ca să faci ceaiul, pui într-o cană cu apă fierbinte două linguriţe de plantă mărunţită şi acoperi timp de 15 minute.

Proprietăţi ale ceaiului de gălbenele: util în bolile ficatului

Gălbenelele stimulează funcţiile ficatului, de aceea sunt recomandate persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice. Acestea reduc inflamaţiile apărute la nivelul acestui organ.

Are şi rol antiinflamator. Bei ceaiul de gălbenele neîndulcit, de trei ori pe zi, înainte de mese, timp de opt săptămâni.

Ceaiul de gălbenele previne apariţia osteoporozei

Acest ceai este util şi pentru prevenirea osteoporozei, boală care apare mai ales la femei, după vârsta de 60 de ani. Fragilitatea oaselor apare mai ales din cauza carenţei de calciu şi de proteine din organism. Nu doar ceaiul de gălbenele este util în prevenţia bolii, ci şi decoctul de cătină, de măceşe, de urzică şi de coada-calului.