Plantele verzi te ajută să combaţi cataracta

2 jpg jpeg

Studiile recente făcute în acest domeniu au scos în evidenţă faptul că toate alimentele cu un conţinut crescut de vitamina E (spanacul, broccoli, nucile, seminţele uleioase) reduc riscul de a face cataractă la bărâneţe.

Legumele şi fructele cu vitamina E, antioxidante

Împiedică sau întârzie oxidarea ţesuturilor de la nivelul ochilor. Cataracta poate fi favorizată şi de stres, soare sau poluare. Cataracta înseamnă opacifierea cristalinului (lentila ochiului). Vederea înceţoşată este principalul simptom. Se formează o pieliţă peste ochi, iar riscul de orbire este ridicat dacă nu se intervine chirurgical.

Această maladie se dezvoltă în special la persoanele în vârstă. Cu toate astea, cataracta poate fi prevenită printr-o dietă sănătoasă în care să regăsim din abundenţă legume şi fructe bogate în vitamina E (broccoli, spanac, cartofi dulci, kiwi), să nu uităm de cele 8 ore de somn.

Spanacul, broccoli, salata verde sunt aliaţi de bază

În afară de plantele verzi, spanac, salată verde, brocccoli, trebuie să ne protejăm ochii şi printr-o pereche foarte bună de ochelari de soare, atât vara cât şi iarna, deoarece lumina puternică poate provoca diferite afecţiuni la nivel ocular.

Cei mai sensibili ochi sunt cei deschişi la culoare. Mai mult de atât, există un risc destul de mare şi pentru pielea din jurul ochilor, ea fiind expusă cancerului de piele. Este foarte important ca indiferent de anotimp să folosim creme cu protecţie solară.

Alţi nutrimenţi necesari unei vederi perfecte

Proteinele şi aminoacizii

Lipsa proteinelor din alimentaţie este asociată cu un risc crescut de cataractă

Vitamina A şi luteina

Sunt vitale pentru menţinerea sănătăţii corneei şi conjunctivei. Persoanele afectate de cataractă au tendinţa să aibă deficit de vitamina A şi caroteni, luteină şi zeaxantină.

Tiamina şi Vitamina B6

Ajută la buna funcţionare a nervilor optici şi a fibrelor nervoase retiniene. Oferă protecţie împotriva cataractei. Surse de unde putem să procurăm tiamina sunt carnea de miel, sparanghelul, ciupercile, mazărae, fasolea, măcrişul, salata verde, ardeiul.