Plantele care calmează durerile femeilor
Anexita, infecţiile vaginale sau dismenoreea sunt numai trei dintre numeroasele afecţiuni cu care se confruntă femeile frecvent. Ştiai că muşeţelul este spaima bacteriilor, că mărarul ajută în cazul în care lactaţia este în exces sau, dimpotrivă, trebuie stimulată? Sau de creţişoară, care luptă cu probleme legate de mentruaţie? Iată la ce sunt bune fiecare dintre ele şi cum te ajută să scapi de dureri!
Plantele care calmează durerile femeilor - Creţişoara te scapă de dureri
Este cunoscută pentru efectele sale împotriva simptomelor din timpul menstruaţiei. Uită de durerile de cap, de greţuri, de infecţiile urinare şi de cele vaginale! Creţişoara le vine de hac!
Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 de ml de apă şi bea câte două căni cu ceai pe zi. Efectele se vor vedea în scurt timp.
La magazinele naturiste găseşti tinctură de creţişoară, din care se recomandă să fie consumate câte 30 de picături pe zi.
Nu are contraindicaţii, dar, ca orice plantă cu efecte terapeutice, este necesar acordul medicului în cazul femeilor însărcinate sau al celor care alăptează.
Plantele care calmează durerile femeilor - Mărarul combate bufeurile
Intră şi el în tabăra cu aliaţi în sănătatea femeilor. Mărarul este bun pentru mămicile care alăptează. Stimulează secreţia lactică şi asigură o calitate mai bună a laptelui.
Frunzele proaspete de mărar pot fi consumate oricând, cel puţin dimineaţa şi seara, pentru a atenua durerile de sâni, de burtă şi stările nervoase din timpul menstruaţiei. Pentru a preveni osteoporoza sunt recomandate curele cu salate şi mărar (cel puţin 20 de grame), timp de două săptămâni. Curele trebuie ţinute măcar de două ori pe an.
Mărarul conţine fitoestrogeni, care ajută şi la diminuarea bufeurilor de căldură şi a transpiraţiilor nocturne din timpul menopauzei.
Plantele care calmează durerile femeilor - Muşeţelul, leac împotriva candidozelor
Puterea curativă a muşeţelului este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Alungă cele mai puternice răceli, combate bolile digestive, eczemele, rănile, arsurile şi cele mai păcătoase infecţii. Pentru a ţine departe infecţiile vaginale precum sunt scurgerile abundente, cu miros sau fără, candidozele, fă spălături interne cu ceai de muşeţel călduţ.
Apoi, este recomandat să fie introduse cu ajutorul unei seringi sterilizate câteva picături cu ulei de muşeţel. Se masează uşor pereţii vaginului cu degetele, având grijă ca igiena să fie corespunzătoare. Efectele sale sunt miraculoase.