Plantele care calmeaz─â durerile femeilor

1 2 jpg jpeg

Anexita, infec┼úiile vaginale sau dismenoreea sunt numai trei dintre numeroasele afec┼úiuni cu care se confrunt─â femeile frecvent. ┼×tiai c─â mu┼če┼úelul este spaima bacteriilor, c─â m─ârarul ajut─â ├«n cazul ├«n care lacta┼úia este ├«n exces sau, dimpotriv─â, trebuie stimulat─â? Sau de cre┼úi┼čoar─â, care lupt─â cu probleme legate de mentrua┼úie? Iat─â la ce sunt bune fiecare dintre ele ┼či cum te ajut─â s─â scapi de dureri!

Plantele care calmeaz─â durerile femeilor - Cre┼úi┼čoara te scap─â de dureri

Este cunoscut─â pentru efectele sale ├«mpotriva simptomelor din timpul menstrua┼úiei. Uit─â de durerile de cap, de gre┼úuri, de infec┼úiile urinare ┼či de cele vaginale! Cre┼úi┼čoara le vine de hac!

Prepar─â o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la 250 de ml de ap─â ┼či bea c├óte dou─â c─âni cu ceai pe zi. Efectele se vor vedea ├«n scurt timp.

La magazinele naturiste g─âse┼čti tinctur─â de cre┼úi┼čoar─â, din care se recomand─â s─â fie consumate c├óte 30 de pic─âturi pe zi.

Nu are contraindicaţii, dar, ca orice plantă cu efecte terapeutice, este necesar acordul medicului în cazul femeilor însărcinate sau al celor care alăptează.

Plantele care calmeaz─â durerile femeilor - M─ârarul combate bufeurile

Intr─â ┼či el ├«n tab─âra cu alia┼úi ├«n s─ân─âtatea femeilor. M─ârarul este bun pentru m─âmicile care al─âpteaz─â. Stimuleaz─â secre┼úia lactic─â ┼či asigur─â o calitate mai bun─â a laptelui.

Frunzele proaspete de m─ârar pot fi consumate oric├ónd, cel pu┼úin diminea┼úa ┼či seara, pentru a atenua durerile de s├óni, de burt─â ┼či st─ârile nervoase din timpul menstrua┼úiei. Pentru a preveni osteoporoza sunt recomandate curele cu salate ┼či m─ârar (cel pu┼úin 20 de grame), timp de dou─â s─âpt─âm├óni. Curele trebuie ┼úinute m─âcar de dou─â ori pe an.

M─ârarul con┼úine fitoestrogeni, care ajut─â ┼či la diminuarea bufeurilor de c─âldur─â ┼či a transpira┼úiilor nocturne din timpul menopauzei.

Plantele care calmeaz─â durerile femeilor - Mu┼če┼úelul, leac ├«mpotriva candidozelor

Puterea curativ─â a mu┼če┼úelului este cunoscut─â ├«nc─â din cele mai vechi timpuri. Alung─â cele mai puternice r─âceli, combate bolile digestive, eczemele, r─ânile, arsurile ┼či cele mai p─âc─âtoase infec┼úii. Pentru a ┼úine departe infec┼úiile vaginale precum sunt scurgerile abundente, cu miros sau f─âr─â, candidozele, f─â sp─âl─âturi interne cu ceai de mu┼če┼úel c─âldu┼ú.

Apoi, este recomandat s─â fie introduse cu ajutorul unei seringi sterilizate c├óteva pic─âturi cu ulei de mu┼če┼úel. Se maseaz─â u┼čor pere┼úii vaginului cu degetele, av├ónd grij─â ca igiena s─â fie corespunz─âtoare. Efectele sale sunt miraculoase.