Plante care te lecuiesc de durerile articulare

1 2 jpg jpeg

Creţuşca

Numită şi caprifoaie, smântânică sau pepenea, creţuşca are acţiune antireumatică şi antiinflamatoare. Foloseşte-o sub formă de infuzii. Sunt recomandate 3-4 pe zi, băute după mese. Pui o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. După un sfert de oră, strecori ceaiul. Infuzia este bună şi pentru a face băi sau comprese. La un litru de apă fiartă, pui 25 de grame de plantă uscată.

Barba-ursului

Cunoscută şi sub denumirea de coada-calului, această plantă conţine vitamina C, săruri de potasiu, nicotină, fitosterol şi are efecte antiinflamatoare, stimulează fluxul de sânge şi regenerarae ţesutului osos, prin stimularea producerii de cartilaj la nivelul articulaţiilor. Dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită ea se face o infuzie care se bea de-a lungul zilei.

Plante diuretice

Frunzele de merişor, cozile de cireşe, socul, urzica sunt plante cu efect diuretic care elimină apa reţinută în corp, inclusiv lichidul de la nivelul articulaţiilor inflamate. Din urzică, de pildă, poţi face un decoct de 10 minute. Pentru o cană cu apă, ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită.

Află care sunt cele mai bune plante diuretice AICI

Ulei esenţial de eucalipt

Pentru uz extern, masează articulaţiile cu uleiuri esenţiale de muşeţel, eucalipt, rozmarin. Este important să nu le aplici direct de piele, ci în amestec cu puţin ulei vegetal, de in, de sâmburi de struguri, de măsline sau de floarea-soarelui.