Planta care tratează spondilita cervicală
Afecţiunea degenerativă a vertebrelor şi discurilor intervertebrale din regiunea gâtului ce provoacă dureri în zona cefei şi a umerilor, având simptome neurologice din cauza compresiunilor nervoase, spondiloza cervicală, netratată corespunzător îţi poate da mari bătăi de cap.
Fiind o boală cronică, degenerativă, o dată de a apărut nu poate fi tratată până la remisia ei completă, motiv pentru care este recomandat ţinerea evoluţie sub control cu ajutorul gimnasticii medicale şi a tratamentelor naturiste.
Cum poate fi calmată durerea?
Principalul scop urmărit în tratarea simptomelor acestei afecţiuni este eliminarea durerii pe cât posibil, prin diverse măsuri terapeutice pentru a evita apariţia complicaţiilor.
Astfel se recomandă să îţi începi ziua cu un set de exerciţii care să detensioneze musculatura paravertebrală, precum întinderile, exerciţii posturale din yoga sau chiar stretching.
Pe lângă calmarea durerilor deja existente, trebuie să ai grijă ca stilul tău de viaţă să fie cât se poate de sănătos, alimentaţia să fie echilibrată, să te fereşti de frig, de umezeală şi să apelezi la fizioterapie, kinetoterapie dar şi masaj medical.
Află care sunt cele mai bune exerciţii pentru spondiloza cervicală AICI
Frunza de brusture are efect calmant
Una dintre cele mai vechi remedii antiinflamatoare este frunza de brusture.
Pentru a te bucura de calităţile sale terapeutice deosebite se recomandă să procuri frunze de brusture proaspete pe care să le ţii în jur de 15 minute în spirt medicinal şi apoi să o înveleşti într-o pânză subţire, să o ştorci bine şi să o aplici pe ceafă. Pentru a te asigura că va sta fixă pe zona respectivă prinde-o cu o altă faşă sau cu un batic în jurul gâtului.
Ţine acest remediu în zona respectivă până dimineaţa, vei observa încă de la prima utilizare cum durerea se va risipi.
Trebuie menţionat faptul că acest remediu nu trebuie folosit mai mult de 6 zile consecutive.
După îndepărtarea leacului cu brusture, curăţă bine zona cu apă călduţă din abundenţă şi aplică o cremă de gălbenele sau intens hidratantă.
Acordă o atenţie sporită şi posturii tale zilnice mai ales dacă munca ta presupune statul la calculator câteva ore bune în fiecare zi.