Planta care-ţi cicatrizează rănile rapid

1 2 jpg jpeg

Multe afec┼úiuni pot fi tratate ┼či chiar prevenite consum├ónd aceast─â plant─â sub diverse forme: ceai, tinctur─â, unguent ┼či ulei de sun─âtoare. Efectele terapeutice cele mai puternice le au florile, care con┼úin tanin, iar cantit─â┼úi mici de ulei volatil se g─âsesc ├«n punctele transparente ale frunzei.

Grecii antici utilizau

ca remediu pentru numeroase afec┼úiuni, de la depresie ┼či anxietate p├ón─â la ├«n┼úep─âturi de insecte, arsuri ┼či t─âieturi.

Ajut─â la cicatrizarea r─ânilor

Unguentul pe baz─â de sun─âtoare este indicat pentru tratarea afec┼úiunilor la nivelul pielii. Cu ulei de sun─âtoare po┼úi masa zona afectat─â. Astfel, se regenereaz─â rapid ┼úesutul r─ânit, se reduce durerea, se previne infec┼úia ┼či se accelereaz─â procesul de vindecare ┼či cicatrizare.

Aplicat sub form─â de comprese, ceaiul de sun─âtoare este indicat pentru tenul iritat, uscat, ridat.

Numeroase studii au demonstrat c─â planta combate insomnia, depresia, stresul ┼či anxietatea. Sun─âtoarea cre┼čte activitatea creierului ┼či prelunge┼čte efectele serotoninei (substan┼úa care asigur─â buna dispozi┼úie), cre┼čte cantitatea de dopamin─â ┼či noradrelina ┼či scade nivelul de cortizon, cu efecte pentru sc─âderea nivelului de stres.

Sun─âtoarea este foarte bun─â pentru tratarea colitei, hepatitie, ulcerului ┼či inflama┼úiilor gingivale. Se beau 2-3 c─âni de infuzie de sun─âtoare pe zi, ├«n cure de 6 s─âpt─âm├óni.

Ceaiul se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â m─ârun┼úit─â la o can─â de ap─â clocotit─â, l─âsat─â la infuzat 20 minute. ├Än acest fel, se reduc bacteriile de fermenta┼úie din intestin, se regleaz─â flora intestinal─â, se refac epiteliile ┼či se elimin─â inflama┼úia.

Consumul în exces de ceai de sunătoare poate duce la tulburări digestive precum diaree sau crampe abdominal. De asemenea, în timpul tratamentului este indicat să eviţi expunerea la soare, deoarece pot apărea reacţii adverse.