Pătlagina, planta care te protejează de pietre la rinichi

1 2 jpg jpeg

Această plantă poate fi un ajutor de nădejde în bronşite cronice, crize de astm bronşic, sinuzită, rinită, hemoragii pulmonare, tuse convulsivă, emfizem pulmonar şi tubercuIoză. Pătlagina este un remediu natural, excelent în gastrite, ulcer gastroduodenal ori diaree.

În plus, pătlagina previne ateroscleroza, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău. Poate să-ţi fie de ajutor şi în mai multe tipuri de cancer, în stomatite, gingivite, conjunctivite, răni sau arsuri ori herpes.

Câteva moduri de folosire a pătlaginei

Seminţele de pătlagină previne formarea pietrelor la rinichi

O linguriţă de seminţe de pătlagină pe zi, alături de 50 de ml de ceai făcut din cicoare previn formarea pietrelor la rinichi. În plus, ţine la distanţă cancerul de sân şi de prostată.

Infuzia de pătlagină de scapă de hemoroizi

În ulcer gastric, homoroizi, astm, tuse, anemie şi enurezis este recomandată infuzia de pătlagină. Pentru prepararea acesteia ai nevoie de o linguriţă de frunze uscate la 200 de ml de apă clocotită.

Laşi 10 minute la infuzat, apoi strecori şi îndulceşti cu o lingură de miere. Iei câte o lingură la două ore de dimineaţă (ora 8:00), până seara (orele 20:00). Este necesar un astfel de tratament timp de şase săptămâni.

Bolile de inimă se ţin în frâu cu siropul de pătlagină

Bronşitele şi tusea seacă se vindecă cu ajutorul siropului care are la bază această plantă. De asemenea, acesta este indicat şi în bolile cronice de inimă, plămâni şi ficat. Iată cum se prepară siropul: ai nevoie de 150 de grame de frunze proaspete de pătlagină. Le toci mărunt şi le fierbi într-un litru şi jumătate de apă.

Adaugi 300 de grame de zahăr şi 400 de grame de miere. Când toate ingredientele capătă o consistenţă groasă, siropul este gata. Îl pui în borcane şi-l păstrezi la frigider. În afecţiunile deja menţionate, iei câte o linguriţă din acest sirop înainte de ficare masă principală a zilei, timp de trei săptămâni.