Opre┼čte c─âderea p─ârului cu brusture

1 2 jpg jpeg

Pe c├ót este de u┼čor de procurat, pe at├ót este de valoros din punct de vedere terapeutic. Planta are tulpina bine dezvoltat─â, groas─â ┼či ramificat─â, ce poate atinge 2 m sau mai mult. Frunzele sunt foarte mari, c─ârnoase, de un verde ├«nchis. R─âd─âcina de brusture este elementul principal utilizat ├«n medicina naturist─â.

se poate consuma sub form─â de ceai, decoct, tinctur─â sau poate fi g─âsit sub form─â de suplimente.

R─âd─âcina de brusture este recomandat─â celor care sufer─â de diabet, deoarece are proprietatea de a sc─âdea zah─ârul din s├ónge. Ac┼úiunea hipoglicemiant─â a plantei se datoreaz─â con┼úinutului foare ridicat de inulin─â. De asemenea, reduce producerea de glucoz─â la nivel hepatic ┼či stimuleaz─â secre┼úia de insulin din celulele pancreatice.

Decoctul din r─âd─âcin─â de brusture se prepar─â din 2-3 linguri┼úe de r─âd─âcin─â m─âcinat─â ┼či se fierb ├«n 200 ml ap─â p├ón─â se pierde o treime din apa ad─âugat─â. Se strecoar─â ┼či se ├«mparte, de regul─â, ├«n 2 por┼úii. Se bea diminea┼úa ┼či seara.

Brusturele con┼úine poliacentilene, substan┼úe cu rol antibiotic ├«n organism, care trateaz─â cu succes afec┼úiuni precum cistita, nefrita, infec┼úiile urinare. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de 2 linguri┼úe de r─âd─âcin─â m─âcinat─â la o can─â cu ap─â. Se poate bea at├ót cald, c├ót ┼či rece, c├óte 2 pahare pe zi.

Brusturele este folosit─â ├«n tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe baz─â de brusture ├«ncetinesc ┼či chiar opresc c─âderea p─ârului. De asemenea, combate ┼či m─âtrea┼úa. Pentru c─âderea p─ârului ┬Č se folose┼čte decoctul de brusture, combinat cu cel de frunze de urzic─â. Cu acest preparat ├«┼úi cl─âte┼čti p─ârul.

Brusturele ajut─â la tratarea celor mai frecvente infec┼úii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza. Este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorit─â con┼úinutului de arctiozid─â, o substan┼ú─â al c─ârei efect ├«n organism este comparabil cu al penicilinei. Brusturele este eficient ├«n consum intern, sub form─â de ceai. Se prepar─â din r─âd─âcin─â de brusture ┼či de cicoare, 30 g de amestec la un litru de ap─â. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoar─â ┼či se bea pe parcursul unei zile.

Ceaiul de brusture este un adjuvant de nadejde ├«n curele de sl─âbire, datorit─â propriet─â┼úilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate constipa┼úia ┼či problemele digestive, elimin─â toxinele din corp ┼či previne formarea straturilor adipoase.

rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate? Până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.