N-ai vlagă? Sucul de gulie te ajută!

1 2 jpg jpeg

Sucul de lucernă

Este un puternic vitaminizant şi energizant. Preparaţi-l din lucernă proaspăt tunsă, de 15-20 cm înălţime, care se spală şi se introduce în storcătorul de fructe. Consumaţi-l proaspăt, 10 zile pe lună, din mai până în septembrie. Îl puteţi conserva, adăugând 15 g de hrean ras.

Gulia

Conţine multă vitamina C şi ajută la absorbţia fierului. Consumaţi 50-60 ml de suc proaspăt, extras din rădăcină (folosind storcătorul de fructe), înainte de masă.

Angelica

Este planta care conţine tot complexul de vitamine B, atât de benefice în tratarea anemiei. Se administrează câte 10 picături de tinctură de angelică, de 3 ori pe zi, dizolvate în ceai de cătină albă.

Creţişoara

Are efect tonic datorită conţinutului ridicat de taninuri. Preparaţi o infuzie din 5 g de plantă la 250 ml de apă clocotită şi consumaţi o cană pe zi.

Ţintaura

Este planta care ajută la revenirea poftei de mâncare. Se face o infuzie din 10 g de plantă, la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 10 minute, se beau 2 căni pe zi.

Trei leacuri contra slăbiciunii

Cătină

Se face o infuzie din o linguriţă de fructe la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 10 minute şi se beau 2 căni pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.

Măceş

Preparaţi o infuzie din o linguriţă de fructe la 250 ml de apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.

Urzică

Se prepară o infuzie din o lingură de frunze uscate la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 4-5 minute. Se beau 3 căni pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.