Muşeţelul, util în caz de enterocolită

1 2 jpg jpeg

Sub formă de infuzie combinată, în enterocolită Dacă suferi de enterocolită, ulcer sau gastrită, bea câte 2 căni de ceai de muşeţel pe zi, între mesele principale.

Pentru a face o infuzie combinată, pu la macerat într-o jumătate de ceaşcă de apă 2 linguriţe de flori. După 30 de minute, strecori lichidul şi-l dai deoparte. Peste florile rămase torni o jumătate de ceaşcă de apă clocotită şi o laşi la infuzat 20 de minute. O strecori şi o amesteci cu maceratul la rece.

Sinuzita, răceala, gripa pot fi alungate cu tinctură de muşeţel care are acţiune antiinflamatoare, antibacteriană şi antiseptică. Bei 20 de picături şi le amesteci cu puţină apă sau faci gargară cu o linguriţă de tinctură combinată cu 100 ml de apă.

Citeşte şi: Cele mai eficiente plante eficiente în caz de sinuzită

Dacă vrei să-ţi faci în casă tinctura, pune la macerat 20 de grame de flori de muşeţel în 100 ml alcool de 70 de grade, 10 zile. Agită sticla zilnic, apoi strecoară tinctura şi păstrez-o în sticle de culoare închisă.

Infecţiile pielii, eczemele, dermatita pot fi evitate cu ajutorul uleiului de muşeţel cu acţiune antiseptică, antiinflamatoare, emolientă şi cicatrizantă. Pentru a-l prepara ai nevoie de 10 g de flori de muşeţel şi alcool de 70 de grade, pe care le păstrezi într-un vas închis, 2-3 ore, la temperatura camerei.

Te-ar mai putea interesa: „Cum pot trata natural dermatita?”

Adaugă 100 ml de ulei de floarea-soarelui, de măsline sau de sunătoare. Încălzeşte amestecul, agitând din când în când până când alcoolul se evaporă, apoi strecoară.