Motive să bei mai des ceai verde cu iasomie

1 2 jpg jpeg

Cuvântul iasomie se traduce ca fiind un dar de la Dumnezeu, această floare având o istorie destul de lungă şi frumoasă în spate. Vechii greci şi egiptenii o foloseau ca afrodisiac sau în aromoterapie, ori ca leac pentru a vindeca cicatricile.

Accelerează arderile de calorii

Alături de ceaiul negru sau verde, ceaiul de iasomie creşte metabolismul şi îl ajută să ardă mai multe calorii, contribuind la susţinerea unui sistem imunitar puternic şi la prevenirea atacului de cord. Este recomandată a fi folosită şi de către persoanele diabetice, având grijă şi de nivelul de colesterol din organism.

Are efect antitumoral

Combinată cu ceaiul verde, iasomia este un aliat preţios pentru a preveni apariţia celulelor canceroase, deoarece are proprietăţi antitumorale, mai ales datorită conţinutului de polifenoli care ajută la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi.

Oamenii de ştiinţă afirmă că această combinaţie are şi proprietăţi antibacteriene, fiind benefică şi în prevenirea apariţiei cancerului de sân, de plămâni şi nu numai.

Explicaţia vine din faptul că, ceaiul verde opreşte producerea anumitor enzime periculoase, iar antioxidanţii săi ajută la stoparea procesului de îmbătrânire.

ceai

2 jpg jpeg

Alină durerile musculare

Combinaţia perfectă pentru a combate durerile musculare, iasomia şi ceaiul verde, este benefică şi în tratarea inflamaţiilor cronice, artrită sau probleme articulare. Pentru a te bucura de acest remediu, trebuie să adaugi o linguriţă de amestec în 250 ml de apă fierbinte şi să laşi la infuzat 2-3 minute, apoi să îndulceşti după gust cu un pic de miere.

Iasomia are proprietăţi relaxante, combate cu succes stresul, ajută la o mai bună circulaţie sangvină şi creşte rezistenţa organismului la frig.

Florile de iasomie conţin ulei eteric, acetat benzilic, alcool benzilic, linalcool, indol şi iasmon.

Este de asemena un remediu în caz de depresie, tulburări de dinamică sexuală, frigiditate, tuse spastică şi neurastenii.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitate AICI

Contraindicaţii

Este bine să ştii faptul că acest ceai nu se bea niciodată pe stomacul gol, deoarece creşte aciditatea stomacală. De asemenea, nu se recomandă consumarea acestuia înainte de a merge la culcare, deoarece este energizant şi dă insomnie.

Pe parcursul sarcinii, acest ceai ar trebui evitat, cât şi imediat după ai născut, mai ales dacă alăptezi, pentru a evita transferul la bebeluş prin laptele matern.

Se recomandă un consum de maxim două cani pe zi băute în prima parte a zilei, excesul va avea efecte adverse precum moleşeală, dureri abdominale, scăderea imunităţii sau disfuncţii renale.

2 jpg jpeg

Are avantaje cosmetice

Ceaiul de iasomie poate fi folosit de persoanele cu tenul gras, deoarece are rolul de a regla excesul de sebum. Poţi să foloseşti şi uleiul de iasomie pentru a trata această problemă.

Antioxidanţii pe care îi are în compoziţia sa protejează celulele şi te ajută să îţi menţii pielea elastică şi catifelată mai mult timp.

Este un bun afrodiziac

Cunoscută şi sub numele de floarea-parfum, iasomia are un miros plăcut şi un puternic efect afrodiziac, de aceea se recomandă cuplurilor care se confruntă cu disfuncţii sexuale.

Ameliorează stările anxioase, calmează atât musculatura, cât şi psihicul. Un masaj cu ulei de iasomie are efect tonifiant, relaxant şi calmant.

2 jpg jpeg

Acţionează ca un expectorant

Ai nasul înfundat, eşti răcit şi respiri greu? Uleiul de iasomie este tot ce ai nevoie. Pune câteva picături pe o batistă şi ţine-o la nas. Poţi să apelezi şi a aromoterapie. Secretul este să pui 10 picături şi apoi să aştepţi efectele.