Momentul perfect pentru a bea ceaiul
Ceaiul este una dintre licorile naturii care îţi întăreşte sistemul imunitar şi ajută la stimularea metabolismul. Însă, trebuie să ştii că totul are o limită şi chiar dacă ceaiul se face cel mai des din plante, acestea vin adesea şi cu efecte secundare de care este indicat să ţii cont.
Pentru a beneficia de efectele pozitive ale ceaiului în totalitate, evită să îl consumi dimineaţa.
Băut dimineaţa îţi poate afecta dantura
Nu atât conţinutul din plante cât faptul că obişnuieşti să pui zahăr în ceai, acest obicei poate avea repercusiuni asupra danturii tale. Zahărul va favoriza în primul rând dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucală, astfel va creşte aciditatea şi smalţul dinţilor se va eroda,rezultând ulterior cariile.
Află la ce poţi folosi plicurile de ceai AICI
Ceaiul te poate deshidrata
Dimineaţa se recomandă să o începi cu un pahar de apă, după care să iei micul dejun. Dacă vei consuma o cană de ceai dimineaţa, riscul ca organismul tău să se deshidrateze mai repede este crescut, în special din cauza faptului că ceaiul are efect diuretic, contribuind în felul acesta la eliminarea apei din ţesuturi. O altă problemă a consumului de ceai dimineaţa este aceea că va împiedica organismul să absoarbă fierul din alimentele consumate, mai ales dacă te confruţi cu anemie.
Băut pe stomacul gol va favoriza apariţia balonării, va creşte aciditatea şi astfel poate da peste cap întreaga activitate metabolică a organismului.
Nu este de mirare că englezii au adoptat ceaiul la ora 17.00. Dacă dimineaţa în schimb vrei să savurezi o cană de ceai, asigură-te că ai la îndemână un pahar de apă, că nu foloseşti zahăr şi că ai mâncat ceva înainte de a-l consuma.