Mituri despre miere. Ce e adev─ârat ┼či ce e fals

1 2 jpg jpeg

Datorit─â uria┼čei sale versatilit─â┼úi, mierea era considerat─â ├«nc─â din cele mai vechi timpuri, o crea┼úie divin─â, un nectar din cer. Miraculoasele ei puteri vindec─âtoare nu au fost ├«ntrecute niciodat─â, ele d─âinuie p├ón─â ast─âzi. Mierea este capabil─â s─â ├«mpiedice descompunerea bacterial─â ┼či este unul dintre alimentele care nu se altereaz─â, de aceea, de-a lungul timpului, s-au creat diverse mituri ├«n jurul acestui aliment. Care sunt adev─ârate ┼či care sunt false?

Mituri despre miere ÔÇô mierea pasteurizat─â mai bun─â? - fals

Mitul conform c─âruia mierea cea mai de calitate trebuie s─â fie foarte lichid─â ┼či curat─â este un mit fals. Dimpotriv─â, mierea prea lichid─â, care are un aspect curat, clar ┼či care curge prea u┼čor din linguri┼ú─â este mierea de cea mai proast─â calitate. Acestea sunt semne c─â a fost fiart─â ┼či c─â i s-au pus adaosuri, deci nu mai are nicio valoare nutri┼úional─â.

Mitul conform c─âruia mierea pasteurizat─â este mult mai bun─â dec├ót cea normal─â este fals. Prin pasteurizare, adic─â prin ├«nc─âlzirea ei la temperaturi ├«nalte, aceasta ├«┼či pierde toate propriet─â┼úile vindec─âtoare pentru care este at├ót de renumit─â. Prin pasteurizare, mierea devine un simplu sirop f─âr─â valori nutri┼úionale. De asemenea, mierea nefiltrat─â este mult mai bun─â ┼či este cea care se folose┼čte eficient ├«n toate tratamentele cu acest medicament natural.

Mituri despre miere ÔÇô este adev─ârat c─â mierea care se cristalizeaz─â este de proast─â calitate? - fals

Un alt mit fals legat de miere este c─â mierea care se cristalizeaz─â sau se zaharise┼čte nu este de calitate. Trebuie s─â ┼čti┼úi c─â cea mai bun─â miere trebuie s─â se cristalizeze, altfel, nu este natural─â. Mierea ├«ncepe s─â se cristalizeze din a cincea zi, doar mierea de salc├óm rezist─â mai mult, func┼úie de temperatura la care a fost ┼úinut─â. A┼čadar, toate tipurile de miere trebuie s─â se zahariseasc─â, ├«n caz contrar, este semn c─â acel produs con┼úine zah─âr.

Mitul conform c─âruia mierea din stupii ┼úinu┼úi ├«n acela┼či loc nu este de cea mai bun─â calitate este adev─ârat. Albinele care nu sunt plimbate din loc ├«n loc pe c├ómpii pentru a aduna polenul, pot produce o miere de calitate proast─â, deoarece sunt de cele mai multe ori hr─ânite artificial cu zah─âr. Deci, produsul final nu poate fi mierea cu putere de vindecare.

Cu c├ót mierea este mai ├«nchis─â la culoare, cu at├ót este mai aromat─â, este un mit adev─ârat. Mierea poliflor─â de calitate este de culoare c├ót mai ├«nchis─â. Doar mierea de rapi┼ú─â este alb─â, arat─â ca ┼čerbetul ┼či este foarte apreciat─â pentru gustul ei.

Trucuri pentru a recunoa┼čte mierea natural─â, care te ajut─â atunci c├ónd nu e┼čti sigur de surs─â. ├Äntoarce borcanul cu susul ├«n jos ┼či fii atent, dac─â mierea se prelinge u┼čor pe pere┼úi ┼či formeaz─â o bul─â de aer care urc─â treptat, este sigur miere de calitate. Introdu o linguri┼ú─â ├«n borcan ┼či observ─â firul mierii, dac─â acesta nu se ├«ntrerupe, atunci mierea este natural─â. Mierea natural─â se zaharise┼čte ├«n mod normal, numai mierea de salc├óm rezist─â o perioad─â mai ├«ndelungat─â.