Mielăreaua combate durerile articulare

1 2 jpg jpeg

Indicată în afecţiunile reumatice

Folosită extern, mielăreaua are efect calmant asupra durerilor reumatice. De asemenea, planta este benefică şi pentru atenuarea durerilor de spate, inclusiv în cele produse de sciatică sau artrită. Pentru tratarea afecţiunilor reumatice, se recomandă folosirea compreselor cu decoct de mielărea. Acesta se obţine dintr-un pumn de plantă şi 250 de ml de apă, care se dau la fiert 5 minute şi se lasă la infuzat 10-15 minute. O altă variantă de tratament sunt cataplasmele cu frunze fierte în apă, aplicate direct pe zonele dureroase.

Reglează nivelul hormonilor feminini

Mielăreaua este de ajutor pentru femeile cu dereglări hormonale şi care au un ciclu menstrual neregulat. Aceasta normalizează secreţia ovariană şi restabileşte sistemul endocrin. Totodată, alină durerile din perioada ciclului menstrual datorită proprietăţilor antispastice şi sedative. Se iau zilnic 2 g de pudră obţinută din seminţe de mielărea, dimineaţa şi seara.

Tratament pentru endometrioză

Statisticile arată că 1 din 5 femei are endometrioză. Caracterizată prin prezenţa endometrului (mucoasa ce căptuşeşte cavitatea uterină) în afara cavităţii uterine. Planta poate fi de folos în endometrioză datorită potenţialului său de a calma simptomele deranjante asociate cu această boală. Se iau în fiecare dimineaţă, într-o cură de 6 săptâmâni, pe stomacul gol, 400 mg de mielărea pulbere pentru a combate durerile.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului său mare de vitamina C, mielăreaua este considerată a fi un antibiotic natural cu proprietăţi antiinflamatoare. Stimulează imunitatea şi este folosită pentru tratarea stărilor febrile, amigdalitei şi faringitei. Se recomandă decoctul, preparat dintr-o linguriţă de pulbere de scoarţă şi o cană cu apă. Se lasă la fiert 2 minute, se ia de pe foc, iar după 10 minute se strecoară. Se beau zilnic 2 căni. Decoctul poate fi folosit şi ca gargară pentru afecţiunile gâtului.

Sporeşte fertilitatea

S-a demonstrat că mielăreaua îmbunătăţeşte fertilitatea femeilor ale căror ovare nu secretă suficient progesteron. În urma unui studiu la care au participat 48 de femei diagnosticate cu infertilitate, s-a constatat că după 3 luni de tratament cu mielărea 7 dintre aceastea au rămas însărcinate, iar pentru celelalte nivelul de progesteron s-a normalizat. Se iau zilnic 30 de picătură de tinctură în fiecare dimineaţa pe parcursul a 6 luni.

Benefică pentru sistemul digestiv

Considerată a fi un stimulator digestiv puternic, mielăreaua este folosită pentru recăpătarea apetitului, fiind recomandată în special persoanelor cu anorexie. Aceasta ajută la eliminarea gazelor intestinale şi vindecă inflamaţiile stomacului. Prepară-ţi un remediu din 3 linguriţe rase de mielărea şi 1 linguriţă de chimen şi 250 ml de apă, pe care le dai prin blender şi le strecori la final. Se bea zilnic, dimineaţa şi seara.

Atenţie!

Înainte de a folosi remediile interne cu mielărea, consultă un fitoterapeut. Planta este contraindicată persoanelor cu boala Parkinson şi celor care iau medicamente antipsihotice sau anticoncepţionale.