Menta are ┼či efect antiinflamator

1 2 jpg jpeg

Tinctura de mentă reduce inflamaţiile

├Än colecistite, c├ónd secre┼úia biliar─â nu-┼či mai poate continua drumul firesc, inflama┼úia provoac─â dureri intense ├«n partea dreapt─â. Un antiinflamator natural util ├«n aceast─â situa┼úie este tinctura de ment─â. Amestec─â 30 de pic─âturi de tinctur─â cu 50 ml de ap─â ┼či ia-le de 3 ori pe zi.

Ceaiul de p─âp─âdie stimuleaz─â bila

Datorit─â efectelor coleretic (de stimulare a secre┼úiei biliare) ┼či colegog (de evacuare a acestei secre┼úii din duoden), ceaiul de p─âp─âdie este de ajutor c├ónd ai grea┼ú─â, v─ârs─âturi, dureri. Peste o linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â de p─âp─âdie uscat─â ┼či m─ârun┼úit─â torni o can─â de ap─â clocotit─â. Infuzezi 30 de minute ┼či bei c├óte 50 ml de 4 ori pe zi.

Anghinarea alung─â durerea

Dac─â ai dureri ascun┼úite ├«n partea dreapt─â a abdomenului care revin frecvent, este posibil s─â suferi de litiaz─â biliar─â. Pe l├óng─â un tratament recomandat de medic, ├«ncearc─â ┼či o cur─â de 3 luni cu tinctur─â de anghinare! Ai nevoie de 30 de pic─âturi pe care le bei cu un pahar cu ap─â dup─â fiecare mas─â principal─â.

Cite┼čte ┼či: Armurariul regenereaz─â ficatul

Lev─ân┼úica domole┼čte durerile

├Än dischinezie biliar─â, a┼ča-numita bil─â lene┼č─â, durerile ┼či crampele devin suportabile sau se calmeaz─â cu o cur─â cu pulbere de lev─ân┼úic─â. Macin─â lev─ân┼úic─â ┼či p─âstreaz-o ├«ntr-un borcan de sticl─â. Din ea iei o linguri┼ú─â pe stomacul gol, de 4 ori pe zi.

Infuzia de rostopască are acţiune antispastică

Dacă ai o criză de bilă, contracţiile dureroase ale vezicii biliare te ajută să bei infuzie de rostopască, un bun antispastic (stopează spasmele). La o linguriţă de plantă pune 250 ml de apă. Bei ceaiul treptat, de-a lungul unei zile.