Măceşele şi NEBĂNUITELE lor beneficii. Află ce poţi trata cu ajutorul lor
Măceşele pot fi consumate crude, în salate. Însă, pentru tratarea diverselor afecţiuni se pot cumpăra din farmacie (sau – de ce nu – să le preparaţi chiar acasă) ceaiuri, tincturi şi decoct - toate pe bază de măceşe, în funcţie de ce aveţi nevoie.
Luptă împotriva răcelilor şi gripelor
Preparatele farmaceutice din măceşe sunt recomandate în prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor şi gripelor. Iată cum se administrează în aceste afecţiuni!
Infuzie: Puneţi 2-2,5 g de fructe la o cană de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 12 minute, apoi strecuraţi. Beţi 3 căni pe zi.
Tinctura: Puneţi 30 de picături într-un pahar cu apă. Luaţi de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Te scapă de diaree
Pe de altă parte, decoctul de măceşe vă scapă de diaree. Iată cum se prepară acesta: sunt necesare 30-50 g de fructe măcinate la 1 I de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10-12 minute, iar apoi strecuraţi. Beţi decoctul regulat, mai ales la micul dejun.
Spune STOP colăceilor de pe abdomen
Specialiştii spun că măceşele accelerează arderile, reglează metabolismul şi reduce depozitele de grăsime. Aşa că, dacă vreţi să scăpaţi de colăceii de pe abdomen, consumaţi măceşe crude. De asemenea, în dietele de slăbire este recomandată o cană de ceai în fiecare dimineaţă, imediat după trezire.
Coşurile, doar o urâtă amintire
Măceşele sunt utile şi în combaterea acneei. Iată cum se prepară tratamentul necesar pentru această inestetică problemă: se face o pastă din măceşe (înainte le scoateţi sâmburii, apoi la băgaţi la blendăr) în care se adaugă o lingură de miere.
Folosiţi acest mixt în fiecare seară, după ce vă curăţaţi tenul. Aplicaţi pe faţă, lăsaţi 6-8 minute şi apoi clătiţi bine cu apă.