Leuşteanul îţi pregăteşte corpul pentru plajă

1 2 jpg jpeg

Deşi este folosit cu precădere la reaizarea ciorbelor, leuşteanul cosnumat sub formă de ceai te poate scăpa de surplusul de kilograme.

Odată cu venirea verii, atenţia ta cade tot mai mult asupra aspectului fizic, iar pregătirile pentru a-ţi petrece un concediu frumos la malul mării sunt pe punctul de a se finaliza. Nu este târziu să acorzi un pic de atenţie acestei plante, leuşteanul.

Atât frunzele cât şi rădăcinele lui sunt extrem de benefice organismului tău.

Slăbeşte cu ceaiul de leuştean

Folosit pentru a calma diferite dureri printre care cele cauzate de inflamarea tractului urinar, ajută la prevenirea pietrelor la rinichi dar şi pentru a creşte fluxul de urină dacă există suspiciunea de infecţie urinară. Este un adjuvant bun în cazul în care te confrunţi cu retenţia de apă.

Aroma sa plăcută este utilă în caz de indigestie, arsuri stomacale, balonare, migrene sau furunculi. Dacă te confrunţi cu boli respiratorii, ceaiul de leuştean este un excelent expectorant.

Datorită substanţelor pe care le conţine, leuşteanul este un diuretic puternic naturist, ajută la diminuarea spasmelor musculare şi are şi efect antibacterian. Practic, poate fi considerat ca un leac pentru o gamă largă de afecţiuni.

Ţine cont de faptul că dacă alegi să consumi ceai de leuştean pentru a scăpa de câteva kilograme bune, este indicat să acorzi o atenţie sporită şi alimentaţiei tale. Doar ceaiul nu este suficient pentru a-ţi sculpta silueta. Ai nevoie de mişcare, alimentaţie şi odihnă. După ce începi să bei acest ceai de leuştean, o dată la două săptămâni fă o pauză pentru a nu suprasolicita organismul. O săptămână în care să ai totuşi grijă la alimentaţia ta şi să te hidratezi constant cu apă şi fructe.

Află care sunt remediile naturiste pentru înţepăturile de insecte AICI

Efect puternic detoxifiant

Tocmai pentru că se bucură de un efect puternic diuretic, este indicat în curele de slăbire. În cazul în care eşti însărcinată, poate provoca spasme uterine, iar dacă ai probleme cu rinichii sau cu ficatul este bine să consulţi un medic înainte de a consuma aceast ceai.

Printre contraindicaţiile sale se regăseşte şi faptul că un consum mărit poate provoca iritaţii mai ales după expunerea prelungită la soare, existând chiar riscul de a favoriza probleme ale pielii în cazul în care nu ai grijă să aplici o cremă cu protecţie solară.

Cum se obţine decoctul de leuştean

Este bine de precizat faptul că atât rădăcina cât şi frunzele acestei plante sunt utile în afecţiuni ărecum gută, reumatism, nisip la rinichi sau boli cardiace.

Tot ce trebuie să faci este să faci un amestec din 10 linguri de suc de leuştean proaspăt şi o cană de suc de morcov, acest mix este util în caz de pietre sau nisip la rinichi, probleme cu circulaţia sangvină sau crize biliare.

Bolile stomacului se tratează cu succes folosind rădăcina sa, având în vedere că ceaiul din leuştean este un bun laxativ şi diuretic, este bine să nu îl consumi în zilele în care ai de făcut multe drumuri.

Dacă singura ta problemă o reprezintă slăbitul atunci consumă seara o cană de ceai de leuştean, va ajuta la eliminarea grăsimii de pe organe mai ales şi la favorizarea circulaţiei. Pentru ceai ai nevoie de o linguriţă cu vârf de plantă măcinată pe care să o adaugi într-o cană cu apă clocotită şi să laşi la infuzat 5 minute. Poţi să consumi maxim 3 căni pe zi.