Leacurile de la bunica pentru durerile de cap

Infuzie de muşeţel Durerile de cap apărute după ce ai stat în frig sau la schimbările de presiune atmosferică trec cu ajutorul unei infuzii de muşeţel. Pui într-o cană o lingură cu flori uscate, peste care torni apă fierbinte. Îndulceşti cu puţină miere. La fel de eficient este şi ceaiul de melisa.
Peste o lingură de frunze uscate torni o cană de apă şi laşi la infuzat, 10-15 minute. Poţi adăuga şi frunze de mentă. Efect calmant în cazul durerilor puternice de cap are şi decoctul de salcie
Unul dintre leacurile nelipsite de la mănăstirile medievale în tratarea durerilor de cap era infuzia din salvie. Această plantă este bogată în substanţe antiinflamatoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală şi gripă. Peste 2 linguriţe de plantă uscată torni 250 de ml de apă.
Remediul se bea de 3 ori pe zi. Migrenele se mai domolesc dacă pui pe tâmplă, timp de 10 minute, comprese cu suc de lămâie.
Ulei esenţial de mentă
Un alt truc al bunicii sunt frunzele proaspete de varză, pe care le aplici direct pe frunte. Poţi să scapi de migrene şi cu ajutorul uleiului esenţial de mentă, cu care să îţi masezi fruntea (câteva picături).