Leacuri pentru alungarea durerilor de cap

1 2 jpg jpeg

Infuzie de ghimbir Ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliaţi naturali împotriva cefaleelor şi a migrenelor.

O soluţie care dă rezultate în 30 de minute, este infuzia din rădăcină de ghimbir.

Pui o linguriţă de rădăcină de ghimbir ras într-o cană, peste care torni apă clocotită, apoi laşi la infuzat aproximativ un sfert de oră.

Brusturele are proprietăţi antiinflamatorii. Cercetărorii de la Universitatea din Minnesota, SUA, au descoperit că acesta este indicat pentru prevenirea migrenelor.

Migrenele afectează în special persoanele de sex feminin. Este bine să iei câte 75 de miligrame de extract din rădăcină de brusture, de două ori pe zi.

O altă plantă recomandată contra durerilor de cap este rozmarinul. Un studiu din anul 2010 a dezvăluit că acesta conţine carvacrol, o substanţă care acţionează ca un medicament antiinflamator. Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată, la o cană de apă clocotită.

Şi uleiul esenţial de rozmarin este bun. Te dai pe frunte şi pe tâmple şi să te masezi uşor tip de 2 minute. Apoi trebuie să te relaxezi, pentru ca acesta să acţioneze.

Ceai de tei

Florile de tei conţin substanţe care te ajută să te relaxezi, căci este cunoscut faptul că una dintre cauzele durerilor de cap este stresul. Ai nevoie de câteva flori de tei, peste care torni apă clocotită. Laşi să treacă zece minute după care îl poţi bea, chiar îndulcit cu miere de albine.

Extrapont

Hidratează-te mai bine!

Ai grijă să te hidratezi suficient, căci şi deshidratarea favorizează apariţia durerii. Şi lipsa de activitate fizică poate favoriza durerea, este important să faci şi mişcare, pentru prevenirea durerilor.