Leacuri naturiste pentru transpiraţia tălpilor

1 2 jpg jpeg

├Än cele mai multe cazuri, hiperhidroza palmar─â ┼či plantar─â (a t─âlpilor) este declan┼čat─â de starea emo┼úional─â ┼či este accentuat─â de c─âldur─â.

favorizeaz─â apari┼úia ┼či dezvoltarea bacteriilor ┼či a micozelor ┼či e ├«nso┼úit─â de fiecare dat─â de un miros ur├ót, ce apare din cauza descompunerii bacteriene.

Pune ├«ntr-un vas 4 linguri de frunze de coada-calului m─ârun┼úit─â, toarn─â peste ele apa ┼či las─â la macerat 8-10 ore, dup─â care filtreaz─â. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta r─âmas─â dup─â filtrare se fierbe ├«n jum─âtate de litru de ap─â, vreme de 5 minute.

După răcire, filtrează lichidul. Amestecă cele 2 extracte, obţinând aproximativ 1 litru de preparat. Seara, fă băi fierbinţi pe picioare, timp de 20-30 de minute. Reglează activitatea glandelor sudoripare.

Toarn─â peste un pumn de frunze de podbal un l de ap─â clocotit─â. Las─â la infuzat 10 minute. Pune amestecul ├«ntr-un lighean, iar c├ónd temperatura devine suportabil─â, spal─â palmele ┼či t─âlpile.

├Äntr-un borcan cu capac toarn─â 15 linguri de pulbere de rostopasc─â ┼či 400 de ml alcool alimentar de 60┬║. Amestec─â intredientele, ├«nchide borcanul ermetic ┼či las─â la macerat 14 zile, dup─â care filtreaz─â.

Dup─â sp─âlarea picioarelor, aplic─â tinctura pe t─âlpi ┼či ├«ntre degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, po┼úi ad─âuga ┼či ulei esen┼úial de arbore de ceai, de l─âm├óie sau de mu┼če┼úel.

Pentru a combate mirosul, maseaz─â picioarele curate cu ulei natural de lavand─â, ├«nainte de culcare, dup─â care acoper─â cu o pereche de ┼čosete. ├Änainte de a ├«ncerca acest remediu, verific─â pe o zon─â mai mic─â dac─â uleiul nu irit─â pielea.