Leacuri naturiste pentru transpiraţia tălpilor

1 2 jpg jpeg

În cele mai multe cazuri, hiperhidroza palmară şi plantară (a tălpilor) este declanşată de starea emoţională şi este accentuată de căldură.

favorizează apariţia şi dezvoltarea bacteriilor şi a micozelor şi e însoţită de fiecare dată de un miros urât, ce apare din cauza descompunerii bacteriene.

Pune într-un vas 4 linguri de frunze de coada-calului mărunţită, toarnă peste ele apa şi lasă la macerat 8-10 ore, după care filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute.

După răcire, filtrează lichidul. Amestecă cele 2 extracte, obţinând aproximativ 1 litru de preparat. Seara, fă băi fierbinţi pe picioare, timp de 20-30 de minute. Reglează activitatea glandelor sudoripare.

Toarnă peste un pumn de frunze de podbal un l de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute. Pune amestecul într-un lighean, iar când temperatura devine suportabilă, spală palmele şi tălpile.

Într-un borcan cu capac toarnă 15 linguri de pulbere de rostopască şi 400 de ml alcool alimentar de 60º. Amestecă intredientele, închide borcanul ermetic şi lasă la macerat 14 zile, după care filtrează.

După spălarea picioarelor, aplică tinctura pe tălpi şi între degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, poţi adăuga şi ulei esenţial de arbore de ceai, de lămâie sau de muşeţel.

Pentru a combate mirosul, masează picioarele curate cu ulei natural de lavandă, înainte de culcare, după care acoperă cu o pereche de şosete. Înainte de a încerca acest remediu, verifică pe o zonă mai mică dacă uleiul nu irită pielea.