Leacuri la ├«ndem├ón─â pentru r─âgu┼čeal─â

1 2 jpg jpeg

Vocea r─âgu┼čit─â ├«nseamn─â o schimbare a vocii provocat─â de inflamarea laringelui ┼či a coardelor vocale.

schimb─â volumul vocii ┼či se poate manifesta fie printr-o voce mai groas─â sau sub┼úire, fie printr-o voce sl─âbit─â .

Apa c─âldu┼ú─â cu sare este remediul cel mai utilizat ┼či poate ameliora o durere de g├ót. Este recomandat─â ca metod─â de dezinfectare rapid─â. Po┼úi recurge la acest remediu natural, dar ai grij─â la g├ótul iritat.

Ceaiul de mu┼če┼úel se recomand─â ├«n inflama┼úiile ┼či irita┼úiile tractului respirator. Datorit─â propriet─â┼úii antiseptice, calmeaz─â durerile ┼či reduce inflama┼úiile. De asemenea, ├«n cazul durerilor de g├ót, mu┼če┼úelul se folose┼čte ┼či sub form─â de gargar─â. Ceaiul se prepar─â din 2 linguri┼úe flori, la o can─â de ap─â clocotit─â. Se beau 2-3 c─âni pe zi.

Mierea ajut─â la reducerea inflama┼úiei ┼či ┼úine g├ótul umed. M─ân├ónc─â dou─â linguri┼úe de miere, de trei ori pe zi.

C├ónd e┼čtti r─âgu┼čit, m─ân├ónc─â l─âm├óie. Ajut─â la hidratarea g├ótului ┼či amelioreaz─â durerea ┼či inflama┼úia. Totodat─â, vitamina C lupt─â ├«mpotriva ├«mpr─â┼čtierii infec┼úiei.

Cunoscut pentru propriet─â┼úile sale antibacteriene ┼či antiseptice, usturoiul are efecte benefice asupra g├ótului. Acesta con┼úine alcin─â, un compus care distruge bacteriile. Un c─â┼úel de usturoi la fiecare mas─â, timp de 3 zile, te poate sc─âpa de tuse ┼či g├ót umflat. Mamele care al─âpteaz─â nu trebuie s─â m─ân├ónce usturoi, pentru c─â gustul se transmite ┼či ├«n lapte.

Nu bea b─âuturi acidulate, prea reci sau prea fierbin┼úi ┼či renun┼ú─â la fumat. Fere┼čte-te, de asemenea, de alimentele picante, pentru c─â irit─â g├ótul.