Leacuri la îndemână pentru răguşeală

1 2 jpg jpeg

Vocea răguşită înseamnă o schimbare a vocii provocată de inflamarea laringelui şi a coardelor vocale.

schimbă volumul vocii şi se poate manifesta fie printr-o voce mai groasă sau subţire, fie printr-o voce slăbită .

Apa călduţă cu sare este remediul cel mai utilizat şi poate ameliora o durere de gât. Este recomandată ca metodă de dezinfectare rapidă. Poţi recurge la acest remediu natural, dar ai grijă la gâtul iritat.

Ceaiul de muşeţel se recomandă în inflamaţiile şi iritaţiile tractului respirator. Datorită proprietăţii antiseptice, calmează durerile şi reduce inflamaţiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, muşeţelul se foloseşte şi sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Mierea ajută la reducerea inflamaţiei şi ţine gâtul umed. Mănâncă două linguriţe de miere, de trei ori pe zi.

Când eştti răguşit, mănâncă lămâie. Ajută la hidratarea gâtului şi ameliorează durerea şi inflamaţia. Totodată, vitamina C luptă împotriva împrăştierii infecţiei.

Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice asupra gâtului. Acesta conţine alcină, un compus care distruge bacteriile. Un căţel de usturoi la fiecare masă, timp de 3 zile, te poate scăpa de tuse şi gât umflat. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se transmite şi în lapte.

Nu bea băuturi acidulate, prea reci sau prea fierbinţi şi renunţă la fumat. Fereşte-te, de asemenea, de alimentele picante, pentru că irită gâtul.