Leacuri din natură împotriva transpiraţiei excesive

1 2 jpg jpeg

Apare când ţi-e lumea mai dragă, la vreo întâlnire importantă, la vreun examen sau la doctor. Şi cu cât încerci să găseşti o portiţă de salvare, cu atât transpiri şi mai mult. Emotivitatea excesivă, transformările psihice şi cele hormonale sunt câteva dintre cauzele hiperhidrozei. Care se manifestă prin eliminarea unei cantităţi mari de apă prin transpiraţie.

Mirosul urât de transpiraţie strică imaginea

De regulă, mirosul transpiraţiei nu este deranjat. Nu se poate spune acelaşi lucru când obişnuim să avem o alimentaţie bogată în condimente şi proteine. Mâncarea în care predomină produsele de origine animală, hrana supraprelucrată produce un miros usturător, din cauza reziduurilor metabolice.

Dacă ţi se pare că transpiri mai mult decât este normal şi eşti deseori pus(ă) în situaţii jenante din cauza transpiraţiei, ia în considerare câteva schimbări pe care trebuie să le faci în alimentaţie:

-evită pe cât posibil cafeaua şi băuturile care conţin cafeină;

-renunţă la alimentele picante;

-preferă sucurile naturale, în favoarea celor acidulate;

-încearcă să prepari hrana cât mai sănătos şi evită produsele din comerţ semipreparate;

-umpleţi frigiderul cu salate şi multe verdeţuri, au proprietăţi dezodorizante;

-alege fructele pentru poftele de „ceva dulce“ şi uită de prăjituri şi de dulciuri bogate în E-uri „magici“.

Astfel, poţi scăpa de toxinele din corp, care asociate cu transpiraţia pot da un miros neplăcut pentru tine şi pentru cei din jurul tău.

Ai încercat toate deodorantele antiperspirante din comerţ, cu aluminiu, dar şi fără, însă transpiraţia excesivă pare a fi o problemă fără rezolvare. Îţi propunem câteva soluţii, care nu costă mult şi care îi pot veni de hac transpiraţiei abundente şi mirositoare.

Înmiresmată, des utilizată în diferite scopuri terapeutice, menta este o plantă-minune care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Menta poate să fie un aliat de încredere în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpiraţie. Infuzia de mentă s-a dovedit eficientă şi în cele mai dificile cazuri.

Cum se prepară: se pune o linguriţă de plantă pulbere într-o cană cu apă clocotită. Se lasă la filtrat timp de 15 minute, apoi se beau două căni cu amestec, timp de cel puţin şapte zile.

Este cel mai bun detoxifiant, fiind indicat în tratarea multor afecţiuni. Ceaiul verde nu numai că elimină toxinele din corp, dar are şi alte proprietăţi-minune asupra corpului, mândrindu-se cu o armată de antioxidanţi. Cunoscut din cele mai vechi timpuri drept ceaiul cu efect de anti-îmbătrânire, ceaiul verde poate să prevină şi multe boli.

Un alt remediu eficient în cazul transpiraţiei este oţetul de mere. Prin tamponarea zonelor-problemă, axile, tălpi, eşti ferit de mirosul înţepător al transpiraţiei. Pentru că oţetul de mere protejează împotriva bacteriilor vinovate de mirosul urât.

Sunt recunoscute pentru efectul lor antibacterian. Ca să previi transpiraţia abundentă, prepară un decoct dintr-o linguriţă de frunze uscate la o ceşcuţă cu apă. După ce laşi să fiarbă timp de 15 minute, aplici cataplasme acolo unde transpiri mai mult.

Medicii fitoterapeuţi recomandă salvia pentru calităţile ei de reducere a activităţii glandelor sudoripare. Infuzia preparată din două linguriţe de plantă la o cană cu apă are un grad mare de eficienţă. Din amestec se beau două-trei căni pe zi. Efectele nu vor întâzia să apară.