Leacuri care combat efectele bacteriei Helicobacter pylori
Helicobacter pylori este responsabilă cu infectarea mucoasei stomacului, cauzând apariţia ulcerelor gastric şi duodenal şi joacă un factor important în declanşarea cancerului gastric.
Potrivit specialiştilor, infectarea cu Helicobacter pylori are loc, de regulă, încă din perioada copilăriei, şi ajunge să se cronicizeze în timp, producându-se o inflamaţie a mucoasei gastrice.
Înainte de a utiliza orice remediu naturist trebuie cerut sfatul medicului, în special, gravidele şi cele care alăptează, cei alergici la anumite substanţe şi cei care se tratează de diferite boli!
Tratamentul cu uleiuri esenţiale
Pe lângă medicaţia dată de doctor sunt folosite ca remediu o serie de uleiuri esenţiale, pe bază de plante. Fitoterapeuţii spun că ele luptă împotriva infecţiei cu Helicobacter pylori şi a recidivelor cu aceasta.
Încearcă şi tu următoarele uleiuri esenţiale de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), de oregano (Origanum compactum), de cimbru (Thymus vulgaris), de cuişoare (Eugenia caryophyllata) ori de scorţişoară (Cinnamomum zeylanicum). Uleiurile respective au printre multiplele proprietăţi şi aceea că inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori.
Uleiul esenţial de muşeţel (Chamomilla recutita) şi cel de ghimbir (Zingiber officinalis) sunt bogate în substanţe care au proprietăţi aniinflamatoare, iar cel de tarhon (Artemisia dranunculus) şi de ghimbir au acţiune antispasmodică.
Ce plante, fructe şi legume îţi sunt recomandate
Muşetelul luptă împotriva indigestiei şi a acidităţii stomacale, fiind un puternic antiinflamator cu acţiune locală. Genţiana conţine triterpene şi xantone, acţionând contra inflamaţiilor de la nivelul mucoasei stomacale.
Varza sau broccoli conţin glucozinolaţi. Aceştia, sub acţiunea unei enzime, sunt transformaţi în sulforafan, o moleculă care inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori.
Pentru a beneficia de aceste beneficii, legumele trebuie consumate proaspete. Afinele luptă şi ele contra infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori iar polizaharidele din acest fruct inhibă adeziunea bacteriei Helicobacter pylori la nivelul mucoasei stomacului.
Probioticele şi prebioticele
Probioticele sunt un fel de antibiotice naturale, ajutând organismul să scape de bacteriile dăunătoare, susţinând astfel sistemul imunitar şi ferindu-ne de boli. Aceste probiotice sunt bacterii bune, fiind responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoase din colon.
Se recomandă consumul de iaurturi făcute în casă care conţin probiotice cum ar fi, Lactobaciullus acidophilus şi Bifidobacterium lactis şi murături obţinute prin saramură (varză murată, castraveciori). Prebioticele sunt unele fibre din alimente care au rolul de a ajuta bacteriile probiotice să acţioneze spre bine organismului.