La ce te ajut─â suplimentul de coho┼č negru

1 2 jpg jpeg

Coho┼čul negru, care se g─âse┼čte sub form─â de capsule, reduce bufeurile, tulbur─ârile emo┼úionale ┼či de somn, dar ┼či de apetit provocate de menopauz─â. De asemenea, are un rol ├«n ├«ncetinirea ├«mb─âtr├ónirii premature cauzate de acel deficit estrogenic care apare la menopauz─â ┼či reduce usc─âciunea mucoasei vaginale. Se pare c─â planta are efecte similare cu ale estrogenului ├«n corpul uman.

Osteoporoza, una dintre cele mai importante cauze de fracturi ale persoanelor cu v├órsta de peste 50 de ani, are un inamic ├«n coho┼čul negru. Acesta ajut─â la reducerea pierderilor de mas─â osoas─â ┼či la cre┼čterea densit─â┼úii oaselor.

Anumite studii au ar─âtat c─â suplimentele de coho┼č negru ar putea m─âri rata de supravie┼úuire la femeile diagnosticate cu cancer de s├ón, iar unele cercet─âri sugereaz─â c─â aceast─â plant─â ajut─â femeile care lupt─â cu infertilitatea.

├Änc─â nu exist─â dovezi ┼čtiin┼úifice concludente, ├«ns─â coho┼čul negru ┼či-a ar─âtat utilitatea ├«n cazul unor persoane care l-au luat ├«mpotriva durerilor menstruale, a sindromului premenstrual, a acneei ┼či a anxiet─â┼úii.

Coho┼čul negru se administreaz─â de obicei ├«n timpul mesei, 1 capsul─â de 2 sau 3 ori pe zi, cu 200 ml de ap─â.

Anumite medicamente, cum ar fi atorvastatina sau cisplatina, interac┼úioneaz─â cu efectele coho┼čului negru.

Prin urmare, înainte de a începe un tratament cu suplimente naturale, mai ales dacă suferi de anumite afecţiuni cronice, e bine să te consulţi cu medicul de familie.