În ce probleme de sănătate e de ajutor cardamomul

1 2 jpg jpeg

Costurile ridicate ale terapiilor anticancer, precum şi efectele secundare ale acestora i-au determinat pe cercetători să caute diverse alternative. Studii recente au arătat ca introducerea în dietă a cardamomului ajută la prevenirea cancerului colonorectal şi luptă împotriva efectelor lui odată instalat, în aproape jumătate dintre cazuri.

Cardamomul are însă şi alte beneficii. Unele studii au arătat că, în cazul persoanelor hipertensive şi cu puls neregulat, cardamomul a avut efecte pozitive, reglând tensiunea şi pulsul.

De asemenea, cardamomul a fost utilizat cu succes în prevenirea afecţiunilor gastrointestinale. Condimentul este eficient în caz de aciditate gastrică, flatulenţă şi crampe stomacale.

În plus, cardamomul poate fi utilizat în rezolvarea unor probleme dentare, inhibând infecţiile microbiene fără să distrugă şi probioticele responsabile cu întărirea sistemului imunitar în faţa infecţiilor.

Condimentul poate fi utilizat şi în astm şi bronşită, cu ajutorul aromaterapiei. Inhalaţiile ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui spre plămâni. Într-un vas cu apă fierbinte se pun câteva picături de ulei de cardamom şi se stă deasupra aburilor timp de 20 de minute, cu un prosop pe cap, care să acopere şi vasul.

Cardamomul a mai fost utilizat din vechime atât ca remediu pentru calmarea stărilor de greaţă, cât şi ca ajutor în calmarea durerilor de gât. Pentru a uşura înghiţitul în caz de roşu în gât, două boabe de cardamom se fierb cu un băţ de scorţişoară timp de 5 minute. Cu lichidul obţinut în urma strecurării se face gargară de câteva ori pe zi.