Iată care sunt cele mai bune ceaiuri de băut toamna!

2 jpg jpeg

Cu sau fără ploi, ceaiul este un ritual ce are grijă atât de sănătatea ta cât şi de condiţia fizică şi psihică.

Ceaiul, între răsfăţ şi nevoie

Fie că îl bei simplu, cu lămâie sau cu miere, dacă ştii să faci combinaţiile corecte de plante te vei alege cu un adevărat elixir al sănătăţii.

Nemaiavând nevoie de nici un fel de prezentare, ceaiul verde este cel mai bun antidot împotriva unei serii complete de afecţiuni de la cancer până la problemele mintale.

Astfel, mineralele şi vitaminele pe care le conţine ajută ficatul şi stomacul să funcţioneze corespunzător, având grijă în acelaşi timp şi de silueta ta.

Află ce este ceaiul Matcha şi care sunt beneficiile sale AICI

Răsfăţ pentru creier

1 2 jpg jpeg

În cazul în care deja te confrunţi cu primele semne ale răcelii de toamnă precum tusea sau răguşeala, îndreaptă-ţi atenţia către ceaiul din rădăcină de lemn dulce pe care să îl combini cu scorţişoară şi coajă de portocală. O seară liniştită şi un somn excelent îţi va fi oferit de o combinaţie inedită dintre florile de muşeţel, de tei, petale de trandafir şi câteva fire de lavandă. După ce ai preparat acest ceai, fă o baie relaxantă cu multă spumă şi savurează-l, vei observa cum simţurile tale se vor răsfăţa şi mintea ta se va linişti. Poţi să îi adaugi un strop de lapte sau o linguriţă de miere după ce s-a mai răcit un pic.

Ceaiul, pansament pentru intestine

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune remedii pentru indigestie, greaţă şi balonare, ceaiul de mentă îl poţi combina cu flori de trandafir şi gălbenele şi astfel vei obţine un adevărat elixir pentru sănătatea ta.

Combină ceaiul de mentă cu pudră de măceşe, ghimbir şi echinaceea, poţi să adaugi eventual şi nişte fructe uscate precum goji sau flori de soc şi vei obţine cel mai bun remediu împotriva gripei.

Poţi opta de asemenea pentru ceaiul rece, alege să îţi prepari dimineaţa o cantitate mai mare de ceai până la un litru din ceai verde sau măceşe în care eventual să adaugi esenţă organică de portocală sau lămâie şi apoi să îl consumi pe parcursul zilei.

Ceaiul bogat în antioxidanţi şi fibre

Şi aici bineînţeles ne referim la ceaiul din frunze de matcha pe care îl poţi combina cu ceai verde, astfel obţii o licoare plină de nutrimenţi favorabili sănătăţii tale. Pudra din frunze de Matcha se poate folosi fie în ceai fie să o încorporezi în reţetele culinare ori cele de înfrumuseţare.