Ghioceii previn şi opresc declinul mintal

1 2 jpg jpeg

Potrivit reprezentanţilor din Industria Chimică, o treime dintre produsele farmaceutice care au apărut pe piaţa comercială începând cu anul 2008 au ingrediente naturale, care provin din flori.

Ce le dă compuşilor chimici din flori puteri atât de spectaculoase, astfel încât să îmbunătăţească activitatea creierului, nu se ştie cu exactitate. Dar se cunosc efectele pozitive pe care le resimte corpul atunci când intră în contact cu substanţele chimice din flori.

Bulbul de ghiocel, tratament pentru toate formele de demenţă

Această floare de mici dimensiuni, care are culoare albă şi apare la finalul sezonului rece, poate fi folosită ca leac şi pentru migrene.

Calităţile terapeutice ale ghiocelului îl pot transforma într-un aliat de încredere împotriva durerilor, acţionând ca un analgezic.

În medicina tradiţională, ghiocelul se utiliza sub formă de cataplasme pe frunte.

În prezent, se recomandă administrarea de medicamente care conţin galantamină, substanţă chimică regăsită în bulbul de ghiocel.

Galantamina este indicată în tratamentul simptomatic al demenţei Alzheimer, de la forme uşoare până la cele moderat-severe.

Aceasta ajută la creşterea concentraţiei de acetilcolină, o substanţă chimică din creier, care este implicată în transmiterea de mesaje provenite de la celulele nervoase.

Boala Alzheimer se manifestă printr-o scădere a nivelului de acetilcolină. Aici intervine galantamina, care poate întârzia sau opri declinul mintal, şi ajută şi la menţinerea capacităţii de memorare.