Gălbenelele vă scapă de negi

1 2 jpg jpeg

Rostopasca este cea mai cunoscută plantă folosită în tratarea negilor. Rupeţi tulpina şi puneţi sucul de rostopască pe neg. Tratamentul trebuie folosit dimineaţa şi seara, timp de 3 săptămâni. Puteţi apela şi la tinctura de rostopască de la plafar.

Coaja nucilor verzi „topeşte” negii, oricât ar fi aceştia de mari. Zilnic, se pune pe neg o compresă cu coaja verde de la nucă. De asemenea, sucul obţinut din coaja de nucă are acelaşi efect. Tratamentul se continuă zece zile după ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectului.

Gălbenelele sunt utile în tratarea negilor. Folosiţi tinctura sau ceaiul de gălbenele de două ori pe zi. Acoperiţi zona cu un material steril (tifon). După 10-15 minute, clătiţi cu apă călduţă.

Comprese cu oţet de mere, coajă de lămâie, ulei de ricin. Coaja de lămâie se pune într-un vas şi se acoperă cu oţet. Se leagă borcanul şi se lasă o săptămână. Folosiţi acest tratament timp de 3 săptămâni.

Uleiul de levănţică este un bun cicatrizant. Este folosit în mod tradiţional în industria cosmetică pentru efectele sale antimicrobiene şi cicatrizante.

Specialiştii au constatat că, prin tamponarea negilor de trei ori pe zi cu ulei, într-un interval de o lună, aceştia se usucă. După dispariţie, zona unde au fost negii trebuie să fie umezită, în continuare, cu ulei, pentru ca pielea să rămână netedă, fără cicatrice.

Vitaminele A şi C sunt foarte folositoare în tratarea negilor. Tăiaţi o capsulă de vitamina C sau A şi aplicaţi-o pe zona dorită de cel puţin două ori pe zi.

Negii se pot transmite prin manichiură

Negii sunt formaţiuni dure, cornoase, aspre la palpare, de obicei de culoarea pielii, cu aspect de piele îngroşată sau bătătură şi cu dimensiuni între câţiva milimetri şi 1-2 cm. Apar în urma infecţiei cu virusul papiloma (HPV).

Negii se pot transmite prin contact direct, de la o persoană la alta, sau indirect, de pe obiecte sau suprafeţe, prin manichiură şi pedichiură, transpiraţia abundentă a mâinilor sau picioarelor sau de la bazinele de înot prin contactul cu suprafaţa rugoasă a gresiei.

Tratamentul se realizează de către medicul dermatolog, cel mai frecvent prin aplicaţii de azot lichid, prin tratament laser sau electrocauterizare.

Încercarea de “tratare” la domiciliu prin tăiere cu foarfeca sau unghiera are de cele mai multe ori consecinţe nedorite, cum ar fi întinderea negilor ca urmare a împrăştierii virusului HPV la nivelul pielii.