Florile de tei reglează bătăile inimii

1 2 jpg jpeg

Palpitaţiile sunt reprezentate prin percepţia conştientă a bătăilor inimii. Pot fi resimţite ca lovituri uşoare în piept şi accelerări sau încetiniri neaşteptate ale ritmului cardiac.

Anxietatea, stresul, nivelul scăzut de zahăr din sânge, consumul de alcool, nicotina şi cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima îţi bate cu putere sau îşi răreşte bătăile.

Palpiţatiile intense pot fi însoţite de dureri în zona pieptului, ameţeli, o presiune puternică în zona cefei şi braţelor. În aceste cazuri, vizitele la medic sunt obligatorii.

În mod normal, inima unui adult pulsează cu 60 –100 de bătăi pe minut,însă, în anumite situaţii, pulsul se accelerează, şi astfel apar palpitaţiile.

Opăreşte 1 lingură de flori de tei uscate de tei, timp de 5-10 minute, în apa clocotită. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Bea 2 căni pe zi.

Opăreşte 1 linguriţă rasă de plantă uscată, timp de 10 minute, într-o cană de apă clocotită. Bea 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere. Plantei i se mai spune şi „doctorul cardiacilor“. Principiile sale active stabilizează ritmul cardiac, previn apariţia extrasistolelor şi întăresc inima.

Macină 20 g de rădăcină de valeriană în râşniţa de cafea. Toarnă peste aceasta 100 g de alcool de 70 de grade şi lasă la macerat, 1 săptămână, perioadă în care agiţi vasul de câteva ori pe zi. Strecoară lichidul şi păstrează la rece, în sticle mici, de culoare închisă. Din această tinctură ia, de 2-3 ori pe zi, câte 15-20 picături. Preparatele cu valeriană sunt contraindicate copiilor sub 18 ani, hipotensivilor şi persoanelor care urmează un tratament cu sedative şi tranchilizante.

Toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriţă de plantă uscată, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 1 oră. Zilnic, sunt indicate câte 3 căni de infuzie, iar ultima se bea seara, înainte de culcare. Preparatele din

tratează şi afecţiunile căilor respiratorii.

Peste o lingură de frunze proaspete toarnă 180 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 30 de minute. După răcire, îndulceşte cu miere şi bea 2 căni pe zi. Planta are o acţiune calmantă la nivel cardiac.

O salată de fructe, în care adaugi câte o lingurţă de cătină şi hibiscus (hibiscus sabdariffa), te protejează de afecţiunile cardiace.