Farmacia verde în caz de colită

1 2 jpg jpeg

Aceast─â afec┼úiune cronic─â afecteaz─â deopotriv─â b─ârba┼úii ┼či femeile, ├«n urma studiilor constat├óndu-se c─â procentul este mai ridicat ├«n r├óndul persoanelor de sex feminin, aflate sub 40 de ani. Exist─â mai multe tipuri de colit─â, printre cele mai frecvente reg─âsindu-se colita ulcerativ─â, colita ischemic─â, colita microscopic─â ┼či colita infec┼úioas─â. Printre cauzele implicate ├«n apari┼úia ei se num─âr─â: infec┼úiile, obiceiurile alimentare sau mo┼čtenirea genetic─â.

N─âpraznicul are rol antiinflamator

N─âpraznicul este folosit ├«n medicina tradi┼úional─â pentru a ameliora efectele colitei ┼či pentru a combate diareea. Datorit─â substan┼úelor active pe care le con┼úine precum vitamina C, s─ârurile minerale ┼či taninul, acesta revitalizeaz─â ├«ntreg organismul, av├ónd efect reminalizant. Pune la ├«nmuiat, peste noapte, o m├ón─â de flori uscate ┼či frunze de n─âpraznic, ├«ntr-o can─â cu ap─â plat─â. A doua zi strecori cu ajutorul unui tifon, pui planta la fiert ├«n 200 ml de ap─â ┼či dup─â ce a dat ├«n clocot la┼či s─â se r─âceasc─â 30 de minute. Apoi strecori ┼či amesteci infuzia ├«mpreun─â cu maceratul. Bei 3-4 c─âni ├«n fiecare zi, pe stomacul gol.

Mu┼če┼úelul trateaz─â inflama┼úia

Gra┼úie propriet─â┼úilor antiseptice pe care le are ┼či a con┼úinutului ridicat de azulen─â, mu┼če┼úelul gr─âbe┼čte procesul de vindecare al inflama┼úiilor din colon, ajut├ónd la cicatrizarea r─ânilor. De asemenea, este de folos ┼či pentru ├«mbun─ât─â┼úirea digestiei. Prepar─â o infuzie din 2 linguri┼úe cu flori de mu┼če┼úel, peste care torni 1 can─â cu ap─â clocotit─â. Dup─â 10 minute o strecori. Pentru a da rezultate, este recomandat s─â bei 1 can─â ├«n fiecare zi, dup─â fiecare mas─â principal─â.

Mărarul împiedică dezvoltarea bacteriilor

M─ârarul amelioreaz─â tulbur─ârile digestive ┼či contribuie la ├«mpiedicarea ├«nmul┼úirii bacteriilor din intestin. Previne formarea gazelor, combate apari┼úia colicilor ┼či restabile┼čte echilibrul florei intestinale. Consum─â ├«ntr-o cur─â de o 1-2 luni, 2 linguri┼úe de m─ârar proasp─ât tocat, ├«n fiecare zi, ├«nainte de mas─â.

Leac din 5 plante

Amestecul de mu┼če┼úel, roini┼ú─â, coada-┼čoricelului, ment─â ┼či sun─âtoare ajut─â la calmarea durerilor abdominale ┼či a spasmelor intestinale, combate diareea ┼či trateaz─â tulbur─ârile digestive. Pentru a prepara remediul, adaug─â ├«ntr-un vas c├óte 1 linguri┼ú─â din fiecare plant─â la 1 can─â cu ap─â clocotit─â. Se las─â 20 de minute la infuzat. Se recomand─â consumul a 2-3 c─âni, ├«n fiecare zi, pe stomacul gol, cu ├«nghi┼úituri mici.

Cimbri┼čorul, bun sedativ

Deoarece cimbri┼čorul este prin excelen┼ú─â un antiseptic intestinal, planta este folosit─â ├«n cazul colitei, reu┼čind s─â calmeze durerile abdominale. Prepar─â o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de plant─â peste care adaugi 250 ml de ap─â, iar dup─â 10 minute o strecori. Bea zilnic 2 c─âni.

De reţinut!

De┼či leacurile din plante sunt folositoare ├«n cazul colitei, este necesar consultul unul medic care s─â identifice tipul ┼či stadiul ├«n care se afl─â boala, pentru a recomanda o schem─â de tratament personalizat─â.