Dureri de cap? Scapă de ele cu plante!
Scoarţa de salcie
Utilizată încă din Antichitate ca remediu pentru febră şi dureri, scoarţa de salcie este de ajutor şi în migrene. Pune 1 lingură cu scoarţă de salcie într-un ibric cu 250 ml de apă şi fierbe timp de 5 minute. Bea 3 căni pe zi.
Creţuşca
Considerată un fel de aspirină vegetală datorită derivaţilor de acid salicilic conţinuţi, creţuşca (numită şi Colţul Lupului) poate fi eficientă în tratarea durerilor de cap. Peste o linguriţă de plantă se toarnă o cană cu apă fierbinte şi se lasă acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni cu ceai pe zi. Atenţie: dacă ai alergie la aspirină, evită consumarea produselor care conţin creţuşcă!
Rozmarinul
Acţiunea antiinflamatoare a rozmarinului îl recomandă pe post de antialgic natural. Dacă te doare capul, frecţionează-ţi bine tâmplele cu 1-2 picături de ulei esenţial de rozmarin, evitând contactul cu ochii. Acest ulei nu este recomandat, însă, copiilor şi nici femeilor însărcinate.
Lavanda
Migrenele şi cefaleele pot fi puse pe fugă cu ajutorul lavandei, care are proprietăţi antiinflamatoare şi antinevralgice. Fierbe 1 litru de apă într-un vas mare, ia-l de pe foc şi toarnă 4 picături de ulei esenţial de lavandă. Stai deasupra vasului, acoperă-ţi capul cu un prosop şi inspiră vaporii timp de 10 minute.
Melisa
Cunoscută şi sub numele de roiniţă, melisa are efect analgezic, diminuând cu succes durerile de cap. Peste o lingură de plantă se toarnă 250 de ml de apă fierbinte şi se lasă un sfert de oră să infuzeze. Se beau 3 căni cu ceai de roinţă pe zi.
Menta
Un inamic al durerilor de cap este şi menta, care are un efect calmant. Peste o linguriţă de plantă se toarnă 250 de ml de apă fiartă şi se lasă la temperatura camerei timp de 10 minute. Se beau două căni cu ceai pe zi.