De ce alunele de pădure nu trebuie să-ţi lipsească din dietă
Este recomandat să mănânci 30 de grame de alune (în jur de 15), de 3 ori pe săptămână. Nu exagera cu ele dacă urmezii un regim de slăbire, pentru au destul de multe calorii.
Ce conţin
Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine şi grăisimi mononesaturate. În plus, sunt bogate în minerale: mangan, cupru, seleniu şi zinc.
Previn infartul
Sunt recunoscute pentru faptul că scad colesterolul şi reduc drastic riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Se datorează acizilor graşi esenţiali pe care-i conţin din plin, şi acizilor mononesaturaţi care scad nivelul colesterolului din sânge. Colesterolul menţinut în limitele normale asigură sănătatea vaselor de sânge şi protecţie împotriva accidentelor cerebrale, a infarctului miocardic.
Sunt recomandate în anemie
Alunele sunt o sursă bogată de vitamina D, substanţă care contribuie la menţinerea unor nivele normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa de vitamina D duce la numeroase afecţiuni ale oaselor. De aceea, specialiştii recomandă alunele de pădure copiilor anemici, tinerilor în creştere sau persoanelor vârstnice.
O mână de alune vă ţin la distanţă de răceli şi gripe
Mineralele conţinute de alunele de pădure stimulează sistemul imunitar şi cresc capacitatea organismului de a se apăra împotriva infecţiilor virale. Aşadar, dacă vrei să nu răceşti, mănâncă o mână de alune, de câteva ori pe săptămână, mai ales în perioada rece.
Te protejează de cancer
Alunele conţin şi fitochimicale, substanţe cu proprietăţi antioxidante, ce protejează organismul de diferite forme de cancer: de plămâni, de creier şi de ficat.
.