Cum tratăm naturist fibromul uterin
Cunoscut fiind şi sub denumirea de tumoră fibroasă, chiar dacă nu este malignă. Ceea ce foarte multă nu ştie este faptul că acest fibrom trebuie tratat în momentul în care începe să deranjez, astfel există posibilitatea ca să trăieşti toată viaţă cu un fibrom fără să dea nici un semn.
Sunt mai frecvente la femeile cu vârstele cuprinse între 30-40 de ani, la cele care nu au dat naştere sau se aproprie de menopauză.
Cauza exactă pentru care apar aceste fibroame este necunoscută. În momentul în care celulele cresc peste măsura în stratul muscular al uterului atunci rezultă fibroamele.
De principiu în timpul sarcinii hormonii se regăsesc într-un interval mărit în corp urmând ca după sarcină sau menopauză hormonii secretaţi să scadă şi odată cu ei să se reabsoarbă şi aceste fibroame.
Progesteronul stimulează creşterea fibroamelor
Chiar dacă estrogenul este responsabil formonal mai ales în timpul sarciii, se pare că progesteronul favorizează creşterea fibroamelor. Chiar dacă majoritatea pacientelor cu fibrom uterin vor prezenta de a lungul anilor doar simptome minore, pentru o altă parte poate fi semn de infertilitate.
Consumul de grăsimi şi proteine animale
Alimentaţia excesivă doar cu o anumită categorie de alimente poate face mai mult rău decât bine organismului tău. Astfel că s-a observat oarecare legătură între proteinele animale, grăsimile saturate şi apariţia fibroamelor.
În plus trebuie să ţii cont de greutatea ta corporală deoarece orice centimetru de grăsime abdominală reprezintă un grad în plus la rezistenţa la insulină, ceea ce va conduce către o suprasolicitare a pancreasului de a secreta şi mai multă insulină.
Simptomele fibromului uterin
Cel mai adesea se întâlnesc sângerări menstruale anormale precum dismenoree, sângerari între menstre, peste menstre sau menstruaţii prelungite.
Nu sunt excluse nici presiunile pelviene sau problemele urinare, problemele ce pot să apară în timpul unei sarcini precum avort spontan. travaliu prematur.
Plantele sunt remedii naturale cu multiple beneficii. Astfel că putem apela la tratamente naturiste, folosite în diverse forme, fie ca infuzie, macerate sau pulbere, care pot diminua fibromul, ameliorând congestia pelviana şi totodată reglând cantitatea de hormoni din organism. Ca şi recomandare sunt creţişoara, traista-ciobanului, salvia, coada-calului, coada-racului, urzica, păpădia, gălbenelele, coada-şoricelului, brânca ursului.
Tincturile sunt bune pentru hemoragii
În cazul în care te confrunţi cu hemoragii poţi realiza un mix din 30 de picături de creţişoară, 30 de picături de urzică şi 30 de picături de traista-ciobanului dizolvate într-o jumătate de pahar cu apă plată, care se ia de 3-4 ori pe zi.
Gemoterapia, tratamentul naturist cu muguri
Eficienţa gemoterapiei constă în utilizarea mugurilor şi a beneficiilor acestora. Gemoterapia este indicată în caz de fibrom ajutând la ameliorarea simptomelor şi uneori şi a dispariţia fibromului uterin.
Astfel că se recomandă să apelezi la extractul de mlădiţă de merişor, de mure sau zmeură, extract de muguri de arin alb, pe o perioada de trei luni pentru a putea vedea beneficiile.
Produse apicole, ajutoare de nădejde
Şi aici ne referim la mierea de albine, propolisul, apilarnilul, lăptişorul de matcă, păstură, polen. Toate contribuie la buna funcţionare a organismului şi la îmbunătăţirea condiţiei fizice şi psihice. Însă mai presus de toate trebuie să fii conştient de faptul că este necesar să ai grijă şi la alimentaţia ta deoarece dieta de vindecare a fibromului trebuie să fie predominantă în legume şi fructe proaspete, cereale integrale, oleginoase.
Un stil de viaţă sănătos este esenţial şi vital pentru a putea să te bucuri de o sănătate de fier şi ani mulţi alături de cei dragi