Cum să previi bolile de stomac în mod natural

1 2 jpg jpeg

Aloe vera

Sucul de aloe vera poate fi folosit în special pentru tratatea arsurilor, a rănilor deschise, ulcerelor şi infecţiilor.

Datorită conţinutului său enzimatic, aloe vera are proprietăţi antifungice şi antibacteriene. De asemenea, planta are efecte antiinflamatoare şi tratează cu succes diferite afecţiuni digestive: ulcer, colită, boala Crohn, constipaţie, reflux gastroesofagian sau infecţii parazitare.

Apă de cocos fermentată

Dacă nu vrei să ai probleme cu stomacul, specialiştii recomandă să incluzi în alimentaţia ta şi apa de cocos fermentată.

Se spune despre ea că este o băutură probiotică bogată în enzime, care echilibrează nivelul de bacterii din stomac şi ajută la curăţarea ficatului.

De asemenea, apa de cocos curăţă pereţii intestinelor şi îi protejează împotriva infecţiilor cu agenţi patogeni periculoşi precum E coli, salmonella şi alţi paraziţi. În plus, consumată în fiecare zi, întăreşte sistemul imunitar, previne gonoreea, combate bacteriile care cauzează infecţii în tractul urinar, problemele gingivale şi virusurile care cauzează infecţii ale sistemului respirator.

Infuzia din seminţe de in este un remediu excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferi de sindromul colonului iritabil. Seminţele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile şi acizi graşi Omega 3, care asigură o barieră de protecţie a sistemului digestiv.

În plus, seminţele de in mai conţin glucide, celuloză, proteine, săruri de potasiu şi magneziu, ulei, vitamine E, F, mucilagii, acid galacturonic, lipide formate din acizi graşi mononesaturaţi (acid oleic) şi polinesaturaţi (acid linoleic şi linolenic).

Varză roşie

Un aminoacid conţinut de varza ro­şie, numit glutamină, stimulează refacerea, creşte­rea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţe­su­tul protector care „căptuşeşte" stomacul şi intestinul subţire.

În cazul constipaţiei, cel mai simplu tratament este con­sumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii priete­noase", care combat afecţiunea, prin reglarea florei intestinale. Totodată, varza murată este bogată în fibre ali­mentare, de unde şi efectul ei de „mătură" a colo­nului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.

O cură cu suc proaspăt de varză ro­şie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea şi chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul.