Cum să previi bolile de iarnă

1 2 jpg jpeg

Evită locurile aglomerate

O bună măsură este să eviţi locurile aglomerate, pentru că aici virusurile se pot răspândi foarte uşor. Spală-te foarte bine pe mâini şi evită să intri în contact cu persoane bolnave. Poţi folosi un săpun cu proprietăţi antibacteriene.

Ai grijă ca şi copiii să se spele pe mâini, înainte de fiecare masă şi după ce s-au întors de la joacă.

Protejeaza-ţi nasul cu ajutorul unui fular şi pune-ţi o căciulă pe cap, când este foarte frig afară. De asemenea, pentru a preveni degerăturile, protejează-ţi mâinile cu mănuşi, iar în picioare ai grijă să ai mereu şosete groase.

Întăreşte-ţi imunitatea

Sistemul imunitar te protejează contra afecţiunilor de sezon, de aceea este important să fie puternic. Poţi face o cură cu citrice şi cu echinaceea, cunoscute pentru întărirea imunităţii. De asemenea, poţi apela şi la suplimente alimentare pentru imunitate. Şi mişcarea este un bun stimulator al imunităţii.

Aşa te protejezi de gripă!

Contra gripei este importantă vaccinarea. Persoanele mai predispuse îmbolnăvirilor sunt vârstnicii, copiii şi cei cu imunitatea slăbită. Gripa se deosebeşte de răceală prin faptul că debutează cu febră mare, care ţine mai multe zile. Este însoţită de dureri ale articulaţiilor, cât şi de dureri musculare, practic simţi că te doare tot corpul şi ai o stare generală proastă.

În cazul gripei, trebuie să te prezinţi la medic, nu trebuie să te tratezi singur.

Scapă de stres

Un mod bun de a te proteja de răceală şi gripă este reducerea stresului. Un organism afectat de stres este mai vulnerabil în faţa bolilor.