Cele mai bune ceaiuri antiîmbătrânire

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă că şi tu la un moment dat ai savurat o cană de ceai în care mai mult ca sigur ai adăugat foarte multe zahăr pentru a-l îndulci, însă ştii care sunt cu adevărat proprietăţile terapeutice ale ceaiului? Ştii cât de sănătoase pot fi dacă alegi să le consumi în cantitatea şi la ora potrivită?

Un simplu ceai, o mână de fructe

2 jpg jpeg

Aşa am putea descrie ceaiul cunoscut sub denumirea Rooibos, deşi adesea este numit şi ceaiul roşu, acesta oferă un efect energizant datrită fructelor adunate la un loc. Culoarea roşiatică este dată de fermentarea uşoară a frunzelor, în plus datrită cantităţii mari de fenoli îţi va oferi un real efect antioxidant.

Practic este ca şi cum ai avea într-o simplă cană peste 20 de legume şi fructe, în special citrice, broccoli şi morcovi.

Băut în jurul prânzului poţi să dispui de doza de energie necesară întregii zile.

O linguriţă de plantă la o cană de apă fiartă şi ai câştigat o porţie de sănătate.

Ceaiul verde merge de minune cu iasomia

1 2 jpg jpeg

Despre ceaiul verde se ştie că este o alternativă sănătoasă a cafelei, oferindu-ţi un real efect antioxidant, iar atunci când alegi să îl combini cu iasomia valoarea sa terapeutică creşte considerabil.

Astfel obţii un excelent remediu anti-ageing, cu proprietăţi anticanceroase susţin unii specialişti.

Trebuie să ţii cont de temperatura apei pentru a te bucura în totalitate de efctel sale benefice.

Apa nu trebuie să fie foarte fiartă pentru nu interacţiona cu antioxidanţii din plantă.

Nu consuma ceaiuri la plic, alege întotdeauna planta în sine.

Timpul de infuzare este de maxim 2 minute iar apa nu trebuie să depăşească 70 de grade.

Hibiscusul este indicat pentru colesterol mărit

2 jpg jpeg

Hibiscusul find bogat în vitamina C, conţine bioflavonoizi, care previn creşterea concentraţiei de colesterol rău LDL, astfel vei preveni blocarea arterelor. În acelaşi timp te va ajuta să reduci cantitatea de trigliceride şi colesterolul total, să menţii în parametri optimi glicemia cât şi tensiunea arterială.

Pentru asta trebuie să prepari infuzia din 2 linguri de plantă la 750 de mililitri de apă şi să îl laşi apoi la infuzat maxim 10 minute.

Nu este recomandat consumul acestui ceai pe perioada sarcinei şi nici a alăptării.

Dacă vrei să faci o cură de detoxifiere se recomandă ceaiul de păpădie. Este necesar să consumi 2 căni din acest ceai zilnic timp de o lună cu aproximativ 30 de minute înainte de masă. 2 linguri de urzică îţi sunt suficiente pentru 300 de mililitri de apă clocotită iar timpul de infuzare este de maxim 15 minute.