Cele mai bune antibiotice naturale

1 2 jpg jpeg

Uite care sunt cele mai bune antibiotice pe care natura ţi le pune la dispoziţie, le ai şi tu prin casă cu siguranţă. Profită cât mai mult de ele pentru a avea o sănătate de fier.

Usturoiul tratează infecţiile

Plantă-condiment folosită ca medicament eficient contra infecţiilor respiratorii şi gastrointestinale. Deşi consumul lui lasă un miros greu de suportat, nutrimenţii din compoziţia usturoiului ucid virusurile, bacteriile, ciupercile şi, în acelaşi timp, au efecte anticancerigene.

Muşeţelul, varianta naturală a cortizonului

Creşte pe toate marginile de drum, dar asta nu îl împiedică să deţină puteri antiinflamatoare asemănătoare cortizonului. Ceaiul de muşeţel este indicat în infecţiile intestinale, respiratorii, dar şi în ulcer gastric. Infuzia se prepară din 2 linguriţe cu flori la 200 ml de apă clocotită. Inhalaţiile sunt excelente în răceală, bronşită, sinuzită. Sub formă de gargară, muşeţelul combate infecţiile bucale şi ale faringelui.

Cimbrul, antibioticul săracului

Cunoscut pentru aroma deosebită pe care o dă mâncării, cimbrul are un puternic efect dezinfectant şi antimicrobian la nivelul plămânilor, bronhiilor, stomacului şi intestinelor. Benefic în răceală, gripă, bronşită, tuse convulsivă, infecţii urinare. Toarnă 250 ml de apă fiartă peste 2 linguriţe cu cimbru, lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară şi bea 2 căni de ceai pe zi.

1 2 jpg jpeg

Sunătoarea tratează rănile

Florile de culoare galbenă ale sunătoarei au proprietăţi antiinflamatoare şi dezinfectante, fiind extrem de utile şi în infecţii intestinale, ulcer gastric, afecţiuni hepatobiliare. Infuzia se obţine dintr-o linguriţă cu plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi, între mese.

2 jpg jpeg

Propolisul întăreşte imunitatea

Tratează diverse infecţii virale şi bacteriene cu propolis. Este un excelent fortifiant al sistemului imunitar. Poţi să foloseşti 20 de picături de tinctură de propolis în puţină apă cu 30 de minute cel puţin înaintea mesei.

Pentru a scăpa de febră cel mai indicată este salcia, datorită conţinutului de acid salicilic. Toarnă o cană cu apă clocotită peste o linguriţă cu scoarţă de salcie uscată şi măcinată, lasă la infuzat 20 de minute. Poţi să o combini cu muşetel pentru a masca gustul amărui.

În caz de bronşită, pune câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sau lămâie într-un vas de aromoterapie şi inhalează vaporii emanaţi.