Cel mai bun antibiotic natural

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Împotriva sucului de usturoi, germenii de viroze, răceli şi gripe nu au nicio şansă. Omoară cei mai înspăimântători microbi, cum sunt cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei. Testat în laborator, sucul de usturoi a aruncat aceşti microbi departe, iar un miligram de usturoi are aceeaşi putere cu 25 de unităţi de penicilină.
Cel mai bun antibiotic natural – datorită substanţelor pe care le conţine, usturoiul luptă cu succes împotriva stafilococilor şi streptococilor
Încă din 1948 oamenii de ştiinţă au confirmat puterea de penicilină a usturoiului. Alliina, prima substanţă izolată, are efecte contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi împotriva stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii. Este la fel de eficientă şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina şi inflamarea învelişului inimii, numită şi febra reumatică.
Un alt ingredient important din usturoi este allicina, care înfruntă conjunctivita, putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), holera, febra tifoidă şi TBC-ul. Alte substanţe importante descoperite în cel mai bun antibiotic natural sunt germaniul nutritiv, care are efecte anticancerigene dovedite şi seleniul, altă substanţă vitală în lupta cu bolile de inimă şi multe forme de cancer.
Cel mai bun antibiotic natural – ajută la reducerea tensiunii şi scade nivelul zahărului din sânge
Ajoena este o substanţă conţinută în usturoi, care diluează sângele, prevenind formarea cheagurilor periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză de ajoena din usturoi, cheagurile de sânge s-au redus cu 100% pentru 24 de ore. Substanţa mai acţionează şi împotriva a două tipuri de ciuperci: ciuperca ce cauzează Candida şi vaginita şi o ciupercă, care e deseori prezentă în canalul extern al urechii.
Usturoiul mai conţine, de altfel, peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi îi conferă usturoiului puterea de a lupta cu bolile, ajutând, de asemenea, la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, aceşti compuşi alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajută organismul să elimine toxinele periculoase.
Printre bolile şi afecţiunile pe care le poate trata enumerăm: artrita, reumatismul, nevralgia, spasme la colon, impetigo, răceli şi dureri de gât, ţiuit de urechi, constipaţie, diaree, arsuri şi dureri de urechi, boli intestinale, calmarea digestiei, boli de stomac, cistite, probleme ale ficatului, diabet şi hipertensiune.
Alte plante cunoscute ca antibiotice naturale mai sunt şi frunzele de măslin, mugurii de plop şi cuişoarele. Frunzele de măslin pot inhiba creşterea bacteriilor şi fungilor. Cuişoarele au acţiuni antivirale, antibacteriene şi imunostimulente. Iar mugurii de plop au proprietăţi antibiotice şi antifungice.