Ceaiuri indicate pentru bebeluşi
În primele luni de viaţă este recomandat ca laptele matern să reprezinte baza alimentaţiei bebeluşului, şi după 6-8 luni să se introducă treptat şi alte tipuri de băuturi cum ar fi mici cantităţi de apă sau suc. Aceste schimbări trebuie consultate şi cu medicul pediatru.
Trebuie precizat faptul că unele ceaiuri pot fi benefice pentru cei mici ajutându-i să elimine mai repede gazele intestinale şi să prevină în felul acesta constipaţia.
Alege mereu un ceai neîndulcit din plante precum muşeţelul, feniculul, menta sau chiar chimenul.
Ceaiul de muşeţel calmează sistemul nervos
Poate cea mai des folosită plantă pentru infuzie sau ceai în special în cazul copiilor, muşeţelul se bucură de proprietăţi antiinflamatoare ce acţionează ca un analgezic asupra sistemului nervos.
În plus,este un bun digestiv mai ales dacă este folosit în perioada de colici ai bebeluşului.
Poţi opta pentru a-i face un masaj celui mic cu un ulei special pentru pielea lui în acre să adaugi câteva picături de ulei esenţial de muşeţel, în felul acesta el va fi calm şi îi vei calma eventualele dureri musculare.
Ceaiul de muşeţel este indicat şi în momentele în acre cel mic nu reuşeşte să adoarmă noaptea sau observi că este agitat.
Află cum poţi să eviţi iritaţiile de scutec AICI
Ceaiul de fenicul, bun pentru colici
Foloseşte această plantă doar la îndrumarea medicului pediatru, deşi este indicat pentru a reduce colicii, a ajuta digestia, are rol laxativ, antimicrobian.
O excelentă sursă de antioxidanţi care poate reduce problemele respiratorii, acest ceai poate fi preparat din seminţele de fenicul care se fierb doar la foc mic pentru a-şi păstra proprietatea medicinală.
Nu fă abuz de ceaiuri şi consultă în permanenţă medicul de specialitate dacă observi că ceva nu este în regulă.
Ceai de mentă pentru uşurarea digestiei
Plantă celebră pentru acţiunea sa digestivă, uşor analgetică, menta favorizează eliminarea gazelor intestinale, având în acelaşi timp şi acţiune antispastică.
Dacă pediatrul ţi-a recomandat să introduci în alimentaţia bebeluşului tău acest ceai, poţi să îi prepari din când în când o infuzie ţinând cont de informaţia că dacă cel mic este constipat acest ceai este contraindicat să îl administrezi.