Ceaiuri care fortifica imunitatea. Trebuie sa le ai in sertarul cu plante!
Remediile din plante au trecut proba timpului si au dovedit calitati imposibil de ignorat cand vine vorba despre sanatate. Următoarele 3 plante au proprietati antioxidante, binefacatoare organismului. De ce e bine sa consumi cat mai des ceaiuri fortifiante.
Efectele lor terapeutice sunt blande, adica odata intrata boala in corp ceaiul nu poate vindeca in scurt timp. Insa daca tii o cura cu ceaiuri inainte sa iei contact cu vreun virus, sansele sa suferi de o forma mai usoara a bolii sunt mai mari. Vorbim despre ceaiuri care fortifica sistemul imunitar, lupta impotriva infectiilor si bolilor. Alege-l pe cel potrivit!
Simptomele care iti arata ca nu stai bine la capitolul imunitate sunt oboseala, muscultatura slabita, inflamatii la nivelul articulatiilor si tesuturilor, rani deschise care se vindeca greu si reactii alergice.
Sfat: obisnuieste-te sa bei dimineata ceai verde, pentru ca are o cantitate incontestabila de antioxidanti, si seara infuzie de musetel cu menta, pentru ca sunt antiseptice si regleaza activitatea sistemului digestiv.
Decoct de papadie
Naturistii chinezi recomanda de peste o mie de ani ceaiul de papadie ca remediu pentru viroze. Acestia cred ca papadia poate vindeca ulcerul, infectiile gingivale, bronsitele si pneumonia. In plus, substantele chimice din florile de papadie iti pot curata organismul de toxine si iti intaresc sistemul imunitar, ajutandu-l sa faca fata infectiilor. Atentie, insa, ceaiul de papadie este diuretic si, consumat in exces, poate cauza deshidratare!
Infuzie de ginseng
Ginsengul este o planta medicinala despre proprietatile careia s-a scris inca de acum 5 mii de ani. Vracii din China credeau ca ginsengul poate creste durata de viata. Chiar daca nu te face sa traiesti mai mult, ceaiul de ginseng creste producerea de globule albe in sange, dar si producerea de interferon. Acestea iti ajuta enorm sistemul imunitar sa lupte cu bolile care apar in sezonul rece. Efectele adverse ale ceaiului de ginseng sunt rare, dar trebuie amintita printre acestea insomnia.
Ceai de ghimbir
Ghimbirul este un condiment picant. Indulcit cu miere, este o bautura grozava pe care sa o savurezi la caldura, cand afara e frig. Reduce starile de greata, are proprietati antiinflamatorii si te scapa de durerile cauzate de crampe musculare. Are rol antioxidant, lupta impotriva simptomelor astmului si intareste sistemul imunitar. Ajuta sistemul circulator, ceea ce e de un real ajutor organismului.
Alte infuzii de plante bune pentru imunitate in sezonul rece sunt cele traditionale de menta, musetel si tei. Nu ingnora puterea plantelor medicinale, pentru ca ele iti sunt un adevarat aliat in lupta cu bolile. Si, mai ales, te ajuta sa le previi!