Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
Consumată sub formă de dulceaţă, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulţime de beneficii sănătăţii. Bogată în vitaminele A, B, C şi D, precum şi în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină şi până la floare.
elimină pietrele la rinichi. De asemenea, planta îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plante uscate, la un litru de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ca să beneficiezi de calităţile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.
Seva albă-lipicioasă a tulpinii de păpădie este benefică în tratarea negilor. Se aplică de mai multe ori pe zi pe toată suprafaţa negului. Treptat acesta se va estompa.
Ceaiul de păpădie ajută la menţinerea nivelului scăzut al zahărului din sânge. De asemenea, ceaiul de păpădie este un excelent diuretic. Astfel, poate ajuta la eliminarea excesului de zahăr din organism.
Rădăcinile prăjite de păpădie reprezintă un înlocuitor excelent pentru cafea, deoarece au unele proprietăţi stimulatoare asemănătoare. Frunzele şi florile pot fi gătite pe baie de aburi sau sub formă de salate, în amestec cu alte verdeţuri.
Decoctul de păpădie se foloseşte extern pentru atenuarea pistruilor, acneei, cuperozei şi varicelor, iar sucul din tulpina păpădiei este folosit pentru vindecarea negilor.