Ceaiul de mere scade febra
Ceaiul de mere scade febra:
Ceai de mere. Preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acest ceai alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.
Tinctura de arnică. Pentru a reduce febra provocată de gripă sau alte afecţiuni care vin odată cu sezonul rece luaţi de 4 ori pe zi câte 50 de picături de tinctură de arnică diluate în jumătate de cană de ceai de mentă. Arnica este indicată în acest caz deoarece stimulează puternic imunitatea, reduce febra şi calmează accesele de tuse. În completare, menta stimulează respiraţia şi reduce congestia şi inflamaţia de la nivelul tractului respirator.
Biter. Este un remediu eficient atunci când febra nu vrea să coboare. Este recomandat ca biterul să fie administrat chiar de la începutul declanşării stărilor febrile. Se administrează între o jumătate de linguriţă şi o linguriţă de biter într-un pahar cu apă, din trei în trei ore, pe întreaga durată a zilei. Biterul va produce eliberarea treptată a căilor respiratorii, va reduce inflamaţiile şi durerile din gât, va uşura respiraţia şi va scădea temperatura.
Decoct de portocale. Puneţi într-un litru de apă coaja de la o portocală şi 4 frunze de dafin. Lăsaţi la macerat 4 ore, după care se filtrează şi se bea pe stomacul gol în mai multe reprize în loc de apă. Preparatul scade febra şi elimină durerile de cap.
Cătina. Este un miraculos tratament adjuvant pentru scăderea febrei din gripă, bronşită şi pneumonie. Luaţi zilnic câte şase linguri de sirop de cătină cu puţină apă, pe stomacul gol. Preparatul stimulează foarte rapid sistemul imunitar şi sporeşte rezistenţa organismului la accesele de febră.
7 semne care te trimit la medic
Mergeţi la medic dacă febra este însoţiţă de alte semne precum
-o durere de cap intensă - o inflamaţie puternică a gâtului - sensibilitatea neobişnuită a ochilor la lumina intensă - rigiditate mare a gâtului - vărsături persistente - dificultate la respiraţie - apatie sau iritabilitate extremă