Ceaiul care îţi stimulează imunitatea
Muşeţelul, căci despre el este vorba, are o aromă deosebită ce poate ameliora foarte multe probleme de sănătate.
Însă înainte de a te apuca să consumi un produs fie el şi plantă este indicat să acorzi o atenţie sporită indicaţiilor şi contraindicaţiilor sale, deoarece şi în cazul muşeţelului sunt câteva.
Cel mai bun pansament
Se bucură de puteri curante, mai ales că dispune de o mare cantitate de antioxidanţi fiind totodată un bun hidratant pentru pielea ta.
Accelerează procesul de vindecare a rănilor şi poate fi folosit şi ca dezinfectant.
Menţine culoarea părului
Dacă ai o podoabă capilară de culoare aurie naturală, te poţi folosi de infuzia de ceai de muşeţel pentru a-ţi menţine strălucirea părului şi chiar pentru a-l mai deschide treptat cu un ton maxim două.
Poţi alege să îl foloseşti la final ca să îţi clăteşti doar părul cu el sau să îl adaugi în cada de baie şi astfel să se bucure tot corpul de beneficiile sale.
Află care sunt contraindicaţiile muşeţelului AICI
Uită de spasme şi crampe
Lista de beneficii continuă cu proprietăţi antispasmodice şi antiinflamatoare care pot calma atât durerile de stomac, crampele intestinale cât şi durerile menstruale.
Mai mult de atât în cazul în care te confruţi cu probleme precum balonarea, constipaţia, colonul iritabil sau greaţă, o cană de ceai de muşeţel este tot ce ai nevoie pentru a le trata.
Substanţele sale active au capacitatea de a relaxa muşchii uterului, motiv pentru care în sarcină este total contraindicat consumul său.
Stimulează imunitatea
Consumul periodic de ceai de muşeţel îţi va proteja organismul de infecţii, răceală, va calma şi preveni tusea sau răguşeala.
Este un bun antibacterian cu multe întrebuinţări terapeutice. Poţi să înlocuieşti medicamentele pentru a trata veşnica migrenă cu un ceai de muşeţel, consultă un fitoterapeut care să te indrume spre cantităţile exacte de care ai nevoie pentru a rezolva problema care te supără, mai ales că această plantă se bucură şi de proprietăţi sedative.
Cum se prepară corect ceaiul de muşeţel
Pune un ibric cu apă pe foc şi adaugă câteva felii de măr pe care să le pasezi cu o lingură de lemn în apă. Când clocoteşte apa adaugă florile de muşeţel, opreşte focul şi lasă la infuzat maxim 7 minute. Strecoară apoi ceaiul şi adaugă zeamă de lămâie după gust. Consumă-l călduţ.