Ce se întâmplă dacă iei zilnic turmeric?

1 2 jpg jpeg

Principala sa substanţă activă şi anume curcumina este responsabilă în primul rând pentru culoarea sa şi apoi pentru capacitatea sa de a distruge celulele canceroase şi pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi ce îţi pot afecta sănătatea.

Originar fiind din cultura asiatică, foarte asemănător cu ghimbirul, rădăcina sa se foloseşte de secole şi în scop terapeutic.

În special pentru faptul că poate reduce inflamaţiile existente în organism, deoarece conţine peste 20 de compuşi benefici organismului uman. Printre numeroasele efecte terapeutice ale turmericului se numără şi următoarele: Mărturie pentru acest fapt este un studiu efectuat în octombrie 2007 de către Dr. James Duke, specialist în terapii complementare şi alternative, care a ajuns la concluzia că turmericul poate fi folosit inclusivpentru a realiza preparate farmaceutice care să trateze o varietate mare de boli cronice, fără a avea efecte adverse.

Un bun digestiv

1 2 jpg jpeg

Nu doar capacităţile sale de a trata inflamaţiile îl recomandă spre a fi consumat zilnic ci şi faptul că ajută la îmbunătăţirea digestiei. Potrivit unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center, există o serie de afecţiunipentru acre turmenicul s-a dovedit a fi foarte util şi anume indigestie, colici. În cazul ulcerelor însă, acest condiment nu se recomandă a fi utilizat deoarece este mult prea acid.

Susţine buna funcţionare cerebrală

1 2 jpg jpeg

Creierul tău are nevoie în permanenţă de stimulente, iar turmenicul ajută la îmbunătăţirea capacităţii de memorare şi te poate ajuta să te adaptezi mult mai uşor şi repede la situaţile cu care te confrunţi.

În plus, contribuie la ţinerea la distanţă a afecţiunii Alzheimer, mai ales în urma studiului făcut pe şoarecii de laborator, studiu publicat în revista Public Library of Science.

Poate reduce riscul de cancer

Cercetătorii susţin faptul că turmenicul interacţionează la nivel molecular, fiind astfel util în ţinerea la distanţă a celulelor canceroase şi la remisia lor atunci când sunt în stare incipientă.

Pe lângă asta consumul de turmenic asigură buna funcţionare cardiacă deoarece împiedică blocarea arterelor şi astfel previne apariţia infarctului.

Fiind eficient şi în scăderea colesterolului, însă trebuie să ai grijă dacă iei anticoagulante deorece cu anumite medicamente poate interacţiona.