Ce proprietăţi are hreanul
Partea care se foloseşte în scop terapeutic este rădăcina. Aceasta se consumă în salate, fie poţi prepara vin din hrean. Şi siropul de hrean este benefic pentru sănătate.
Ce proprietăţi are hreanul: recomandat în tratarea răcelilor
Durerile de cap, cele dentare, dar şi răcelile se pot vindeca mai uşor cu ajutorul hreanului. Razi puţină rădăcină de hrean, peste care pui puţin alcool, de 60 de grade şi ţii remediul într-o sticlă la întuneric.
Când te doare un dinte aplici un tampon cu această soluţie pe locul dureros. Sucul de hrean cu miere este util în calmarea tusei, în timp ce durerile de cap trec şi dacă aplici pe frunte o cataplasmă din hrean ras.
Hreanul ajută în reumatism
Durerile reumatismale pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de hrean. Poţi apela la oţetul din hrean, pe care îl poţi prepara lăsând la macerat un pumn de rădăcină rasă, peste care torni un litru de oţet din vin. Agiţi în fiecare zi, iar după ce trec şapte zile, îl strecori. Frecţionezi locurile dureroase, la nevoie.
Ce proprietăţi are hreanul: oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare
Rădăcina de hrean îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Poţi prepara o salată din rădăcină de hrean rasă.
În caz că suferi de junghiuri, poţi reduce intensitatea acestora aplicând pe locurile afectate cataplasme din hrean ras, ametecat cu un pic de apă.
Ce proprietăţi are hreanul: are efect energizant
Fiind bogat în vitamine şi minerale, hreanul are un puternic efect tonic pentru organism, mai ales dacă este combinat cu mierea. Leacul este util şi celor care suferă de anemie. Totodată, datorită magneziului, este de ajutor pentru memorie. Remediile cu hrean nu sunt recomandate copiilor.