Ce poţi trata cu usturoi

1 2 jpg jpeg

Este considerat unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Te poate scăpa de paraziţi şi viermi intestinali şi previne boli precum tifos, diabet, depresie şi unele tipuri de cancer.

Conţine mangan, vitaminele B6 şi C, seleniu şi fibre. Acesta are puţine calorii, dar foarte multe proteine.

De asemenea,

are un compus numit alicină, care îmbunătăţeşte starea generală de sănătate atunci când este consumat în mod regulat. Alicina este responsabilă şi pentru mirosul specific al usturoiului.

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat.

Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a colesterolului. Dacă este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL, numit şi „colesterolul rău”, în timp ce nivelul de colesterol HDL creşte pe durata tratamentului.

Usturoiul poate ameliora foarte rapid răceala şi durerile în gât. Durata majorităţii simptomelor poate fi redusă cu aproximativ 70% prin consumul de usturoi.

Consumul de usturoi este eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Potrivit unor studii, dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămână, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

În cazul femeilor aflate la menopauză, usturoiul oferă încă un beneficiu: reduce dificultăţile provocate de slăbirea oaselor. Acest aliment afectează modul în care organismul metabolizează estrogenul, fapt ce poate explica acest efect pozitiv.

Usturoiul îşi păstrează proprietăţile cât timp este proaspăt, astfel că trebuie depozitat într-un loc uscat, la temperatura în jur de 18°C pentru a nu încolţi.