Cât de sănătos este hreanul

1 2 jpg jpeg

Un mix ideal pentru sănătatea ta este alcătuit din hrean, miere de albine şi zeama de la o lămâie, cu acest mix vei putea combate foarte multe afecţiuni şi în acelaşi timp vei contribui la întărirea imunităţii tale.

Pe lângă vitaminele B şi C, hreanul îţi aduce un aport bun de potasiu, calciu, fier şi reprezintă unul dintre cei mai buni aliaţi în lupta împotriva surplusului de kilograme.

De asemenea poate fi folosit ca şi adjuvant în tratarea anumitor afecţiuni precum tuse, răceală, gură, dureri dese de cap, bronşită, reumatism, probleme ale tractului urinar şi este benefic pentru întărirea musculaturii şi a articulaţiilor.

Cel mai bun remediu cu hrean

Ceaiul de hrean reprezintă cea mai bună soluţie şi la îndemână de a te bucura de proprietăţile sale benefice. Pentru asta trebuie să fierbi 200 de mililitri de apă şi apoi să adaugi o lingură rasă de hrean.

Lasă la infuzat 5 minute şi apoi strecoară-l şi consumă zilnic câte 70 de mililitri de 3 ori pe zi mai ales după masă. În felul acesta vei uita de afecţiunile de sezon şi de ţesutul adipos în exces, dacă mai faci şi cel puţin 30 de minute de mişcare şi nu exagerezi cu porţiile de mâncare.

Are efecte terapeutice miraculoase

Dacă alegi să îl consumi sub formă de salată, îl poţi păstra sub această formă un interval de până la 2 săptămâni la frigider, dacă faci o cantitate mai mare. În salată cea mai sănătoasă combinaţie pare a fi cea dintre sfeclă şi hrean. Rade ambele legume şi apoi adaugă sare, ulei de măsline, miere de albine o linguriţă şi un strop de oţet de mere, amestecă-le bine şi poţi să îl păstrezi amestecul într-un borcan ermetic din care să consumi zilnic fie ca garnitură fie câte o linguriţă după micul dejun.

Ţine cont de faptul că hreanul este un tonic sexual şi un afrodiziac puternic. Pentru a te bucura de aceste efecte trebuie să pui într-un litru de vin roşu natural 10-15 linguri de hrean ras foarte fin şi să laşi la macerat 7-8 zile după care să filtrezi licoarea. 3-4 linguri din acest vin te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti digestia, activitatea cardiacă şi să combaţi anemia şi litiaza renală. Consumat pe termen lung îţi va îmbunătăţi viaţa sexuală.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul hreanului AICI

Adjuvant în afecţiunile căilor respiratorii

Cu siguranţă dacă în copilărie ai stat mai mult pe la bunici şi ai răcit, ai avut parte de siropul de hrean. Acesta se obţine foarte simplu şi este extrem de benefic.

Tot ce trebuie să faci este să razi o rădăcină de hrean şi să o amesteci cu 4 linguri de miere. Lasă remediul la macerat 20-30 minute şi strecoară apoi siropul obţinut.

Restul se pune într-un tifon şi se lasă la fiert. Când a fiert se pune la răcit şi se amestecă cu siropul crud. 3 linguri din acest amestec te va ajuta dacă te confrunţi cu astm, bronşită cronică sau orice altă afecţiune a căilor respiratorii.