Cât de sănătos este ceaiul de troscot
Deşi aparent este doar o banală plantă, troscotul are adevărate proprietăţi curative.
Cel mai adesea ceaiul de troscot este folosit în cazuri de gastrită, diaree sau chiar hipertensiune arterială.
Troscotul se bucură de un bun conţinut de flavonozide, tanini, substanţe cu efect antidiareic, astringent şi mineralizant.
De altfel printre substanţele sale active se regăseşte şi acidul silicic, vitamina C, grăsimi, mucilagii, mici cantităţi de ulei esenţial dar şi săruri minerale necesare organismului uman.
Un bun antiinflamator
Datorită acidului salicilic, troscotul are o acţiune cicatrizantă, iar flavonoidele îi oferă un bun efect hipotensiv.
În plus, este un bun remediu sedativ, inducând o stare de relaxare, fiind un bun agent hemostatic şi remineralizant.
Este de asemenea un bun antiinflamator, astringent dar şi antidiareic mai ales datorită cantităţi de taninuri de care se bucură.
Despre contraindicaţii nu se cunosc, însă există menţiunea de a fi evitat de către persoanele însărcinate, deoarece este un bun diuretic.
Raza sa de acţiune este una foarte largă, astfel că poate fi folosit chiar şi în bucătărie la salate sau chiar la supe creme.
Tratează afecţiunile rinichilor
Tocmai datorită efectului său diuretic, trosoctul este un bun aliat al sănătăţii rinichilor, administrat corespunzător acesta poate favoriza creşterea cantităţii de urină eliminată.
Fiind un bun antiinflamator, cicatrizant, calmant şi remineralizant, ceaiul este recomandat şi în caz de colescist, pietre la rinichi sau chiar litiază.
În plus, este un bun adjuvant şi în cazul afecţiunilor aparatului digestiv dar şi a celui respirator.
Previne cancerul
Aria sa de acţiune este una foarte amplă, fiind de un real ajutor mai ales în problema hemoroizilor, hemoragiilor intestinale, a bronşitelor, diabet, gută, menoreea, obezitate şi inclusiv cancer.
Ceaiul de troscot este aliatul tău în lupta declarată surplusului de kilograme alături de o alimentaţie corespunzătoare şi puţină mişcare.
Dacă te confrunţi cu carenţe vitaminice sau cu starea de convalescenţă, atunci acest ceai este sursa indicată de vitaminizare şi mineralizare.
Cum se foloseşte
Acţiunea sa este benefică atât intern cât şi extern. Pe partea externă se foloseşte în caz de varice, reumatism şi se prepară sub formă de decoct din 3 linguri de plantă la 200 de mililitri de apă, şi se foloseşte sub formă de comprese locale sau băi locale.
Poţi să îl foloseşti şi sub formă de suc pentru a calma şi a dezinfecta o anumită zonă.
Uzul său intern se foloseşte sub formă de infuzie făcut din 1-2 linguri de plantă la 200 mililitri de apă, şi este necesar să cosnumi 3-4 căni pe zi o perioadă îndelungată.